Buna ziua.
Inainte de casatorie, cu contract de vanzare am achizitionat apartament, bun propriu, cu credit prima casa si o casa de locuit, bun propriu, fara credit.
Dupa casatorie, am lichidat creditul prima casa si imi doresc impartirea doar a apartamentului, cu sotia 50/50.
Casa de locuit, vreau sa ramana in continuare bun propriu.
Ce act pot face la notar pentru impartirea DOAR a apartamentului, la cele mai mici costuri ?
(Notarul mi-a recomandat act de donatie)
Conventia martimoniala poate fi intocmita doar pentru apartament?
ambele sunt bunuri proprii pt care nu se face partaj.
Daca sotia a contribuit la plata rateleor, are un drept de creanta pt care drept, ii puteti da in plata, o cota din ap.
Nu e cazul pt nicio conventie.
Nu e vb de donatie decat daca ii dati degeaba.
Nu e cazul unui divort, Doamne fereste.
Eu vreau ca in CF-ul apartamentului sa fim amandoi 50/50, iar la casa de locuit, doar eu.
Ce act pot face la notar pentru impartirea DOAR a apartamentului, la cele mai mici costuri ?
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, nu se imparte. Împărțirea/partajul este o modalitate de încetare a stării de coproprietate. Or, ap. este numai al dvs. (proprietar exclusiv)
Puteți să-l vindeți pe tot sau o parte din el, puteți să-l donați pe tot sau o parte din el (oricui, inclusiv soției).
Sau puteți să încheiați o convenție matrimonială (adoptând comunitatea convențonală) și să includeți în comunitate, în tot sau în parte, bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei. (puteți să includeți doar ap. nu și casa).