avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relație de prietenie (!) major - minoră
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relație de prietenie (!) major - minoră

Bună ziua. În cazul în care o minoră și un major vor să fie prieteni (deci NU iubiți, cel puțin până când legea va permite), iar familia ei nu este de acord, care sunt aspectele legale?

Familia, sau poliția, pot interzice o asemenea relație (,repet, de prietenie, NON-sexuală!) ?

Am citit pe forumuri tot felul de răspunsuri, aproape toate nu indicau baza legală, ci cuprindeau păreri personale ale celor care răspundeau..

Vă stau la dispoziție cu orice informații suplimentare.

Mulțumesc și o zi excelentă în continuare !
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
treides, utilizator
Cel mai recent răspuns: friday_325 , utilizator 16:35, 12 Octombrie 2016
O relație de prietenie poate exista între oricine. Ce înseamnă mai exact relația de prietenie, ce temeri aveți vis-a-vis de această relație?
Păi situația se prezintă cam așa:
Ne știm de vreo două luni, și în ultima lună (septembrie) ne-am văzut aproape zilnic.
O admir de la început deoarece e o fată deșteaptă, scrie corect gramatical, în general ține la corectitudine, plus multe alte calități.

Aseară însă soră-sa a venit mai repede acasă și m-a văzut, a urmat un "spectacol" cu tot tacâmul, apoi, ajungând și tatăl lor, am mers cu toții la poliție, unde am dat declarații.
Mie mi-au dat avertisment și mi s-a spus să nu o mai contactez în nici un fel.
Le-am explicat și lor că între noi a fost mereu doar prietenie. Nu mi-au spus nici un cadru legal, nici un articol de lege pe care l-aș fi încălcat. Pentru asta aș putea probabil face contestație la acel avertisment.

Familia ei este împotriva vreunei relații de prietenie cu mine.
Fata mi-a spus recent că "în sfârșit am găsit și eu pe cineva căruia să-i pot spune orice.."

Țin mult la ea, nu o influențez negativ, dimpotrivă, mereu am încurajat-o și i-am dat sfaturi sau idei de dezvoltare, pozitive..
Care este vârsta dvs și care este vârsta minorei?
Eu 32, ea 14.5.
treides a scris:

Eu 32, ea 14.5.


Fiica mea va implini in curand 15 ani iar eu, ca mama, nu as fi de acord cu o prietenie cu un barbat de 32 de ani...cred ca mai degraba ati putea fi prieten cu parintii fetei, nicidecum cu copila proaspat posesoare de buletin.
Nu va pun la indoiala intentiile pozitive, insa, nu vi se pare cam "dezechilibrata" relatia de prietenie? Cand ea se nastea, d-voastra va sarbatoreati majoratul (+/-).
Nu stiu daca exista lege care sa interzica relatia de prietenie intre un barbat de 32 de ani si o copila de 14, scriu strict in calitate de parinte, dar as fi clar impotriva unei astfel de relatii.

Alte discuții în legătură

Act sexual cu un minor clemeelen clemeelen Sunt intr-o relatie cu o persoana de 14,mult timp ea mi-a spus ca are 16 ani ,iar acum am aflat varsta reala,parintii nostri ne stie si nu au nimic impotriva ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi iau prietena minora acasa la mine Gabrielbarna97 Gabrielbarna97 Buna ziua,am 19 ani si prietena mea face 15 ani luna aceasta daca vine la mine fara acordul parintilor ce imi poate face politia in privinta aceasta? (vezi toată discuția)
Ce pot sa patesc eu, dar prietena mea? sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua.Am o prietena care are 15 ani , si in Septembrie implineste 16.Mentionez ca eu am 17 ani. Daca ea doreste sa se mute la mine , de buna voie fara sa ... (vezi toată discuția)