avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relație de prietenie (!) major - minoră
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relație de prietenie (!) major - minoră

Bună ziua. În cazul în care o minoră și un major vor să fie prieteni (deci NU iubiți, cel puțin până când legea va permite), iar familia ei nu este de acord, care sunt aspectele legale?

Familia, sau poliția, pot interzice o asemenea relație (,repet, de prietenie, NON-sexuală!) ?

Am citit pe forumuri tot felul de răspunsuri, aproape toate nu indicau baza legală, ci cuprindeau păreri personale ale celor care răspundeau..

Vă stau la dispoziție cu orice informații suplimentare.

Mulțumesc și o zi excelentă în continuare !
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
treides, utilizator
Cel mai recent răspuns: friday_325 , utilizator 16:35, 12 Octombrie 2016
Daca ati fost sanctionat cu "avertisment", inseamna ca s-a emis un proces-verbal de constatare a contraventiilor, unde este indicata si fapta savarsita / prevederea legala incalcata, precum si cea in baza careia ati fost sanctionat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
friday_325, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act sexual cu un minor clemeelen clemeelen Sunt intr-o relatie cu o persoana de 14,mult timp ea mi-a spus ca are 16 ani ,iar acum am aflat varsta reala,parintii nostri ne stie si nu au nimic impotriva ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi iau prietena minora acasa la mine Gabrielbarna97 Gabrielbarna97 Buna ziua,am 19 ani si prietena mea face 15 ani luna aceasta daca vine la mine fara acordul parintilor ce imi poate face politia in privinta aceasta? (vezi toată discuția)
Ce pot sa patesc eu, dar prietena mea? sainescualex1997 sainescualex1997 Buna ziua.Am o prietena care are 15 ani , si in Septembrie implineste 16.Mentionez ca eu am 17 ani. Daca ea doreste sa se mute la mine , de buna voie fara sa ... (vezi toată discuția)