avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bani incasati pe chitantier si pierduti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bani incasati pe chitantier si pierduti

buna ziua,
daca un agent a incasat bani cu un chitantier al unei firme pe care ar fi trebuit sa-i depuna banii la sfarsitul lunii in contul firmei, dar nu i-a depus.. el declara ca ia pierdut ... si nu ar putea inapoia banii intrun termen scurt.
ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 18:18, 5 Octombrie 2016
anuntati politia.
Se pot întâmpla multe, depinde ce vă interesează? sunteţi reprezentantul firmei? vreţi să recuperaţi bani?
la multe firme care au agenţi ce încasează se întâmplă "pierderi" din acestea, care mie mi se par puţin cusute cu aţă albă. ia pierdut de pe toată luna? nu trebuia să-i depună zilnic undeva? e bine să anunţaţi şi poliţia, dar nu cred că-i veţi recupera aşa...
cred că mai degrabă veţi ajunge să-i recuperaţi de la el pe răspundere patrimonială a salariatului...sigur, în funcţie de speţa dv.

art. 270 Codul muncii:
„(1) Salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.
(2) Salariaţii nu răspund de pagubele provocate de forţa majoră sau de alte cauze neprevăzute şi care nu puteau fi înlăturate şi nici de pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului.
(3) În situaţia în care angajatorul constată că salariatul său a provocat o pagubă din vina şi în legătură cu munca sa va putea solicita salariatului printr-o notă de constatare şi evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul părţilor, într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicării.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părţilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema morosanucristian morosanucristian lucrez la o firma de curierat si acum cateva zile am pierdut o suma de bani din incasarile facute pe teren...seful de la firma unde prestez eu servicii mia zis ... (vezi toată discuția)
Trebuie semnata fisa postului ? eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Intr-o fisa a postului scrie ca salariatul raspunde cu averea personala pentru prejudiciile aduse firmei la care lucreaza(suspendarea sau ... (vezi toată discuția)
Bună seara vă rog să mă ajutați cu un răspuns ! Îmi puteți ... Maduu Maduu Bună seara vă rog să mă ajutați cu un răspuns ! Îmi puteți spune vă rog dacă angajatul a provocat un accident cu mașina firmei el fiind vinovat de ... (vezi toată discuția)