avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara vă rog să mă ajutați cu un răspuns ! ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara vă rog să mă ajutați cu un răspuns ! Îmi puteți ...

Bună seara vă rog să mă ajutați cu un răspuns !
Îmi puteți spune vă rog dacă angajatul a provocat un accident cu mașina firmei el fiind vinovat de producerea accidentului (la trecere de pietoni erau oprite 2 mașini și el a intrat în plin în ele ca i s-a distras atenția aplecându-se după pachetul de țigări așa o provocat accidentul )
El nu are banii cu ce plăti reparați-le cum trebuie să procedez ??
Cel mai recent răspuns: Maduu , utilizator 09:48, 7 Februarie 2024
Costul reparatiilor il puteti suporta dvs (angajatorul), dupa care veti recupera suma platita de la salariatul vinovat.

Art. 254 C.mun.
(1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
(3) In situatia in care angajatorul constata ca salariatul sau a provocat o paguba din vina si in legatura cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatul era în prima lui zi de muncă și mi-a distrus mașina eu cum procedez ?aia fiind și singura mea sursă de venit !el mașina o zis ca nu are banii pt reparați !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie legală sau datorie că aşa vrea firma? ContSters405159 ContSters405159 Bună ziua. Este vorba de prietenul meu care abia s-a angajat de vreo lună şi jumătate şi din păcate a făcut accident cu maşina de la firmă. Aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Dauna in accident auto pentru firma mihaibaciu10 mihaibaciu10 Buna seara, Cum se procedeaza in cazul unui accident auto produs de un angajat? Dauna este aproape totala si masina nu mare are casco. Angajatul se afla ... (vezi toată discuția)
Accident Szilard96 Szilard96 Buna Ziua. Am avut un accident cu autocamionul, circulam pe un drum acoperit cu zăpadă, și am derapat, am ieșit în afara carosabilului, și am avut numai ... (vezi toată discuția)