avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Acordul coopropietarilor dintr-o asociatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Acordul coopropietarilor dintr-o asociatie

Buna seara,

Doresc sa apelez la ajutorul specialistilor intr-o problema destul de complicata.

Am cumparat un apartament de la un constructor, apartament care nu era finalizat. (nu era copartimentat) desi in extrasul C.F apartamentul apare apartamentat si intabulat.

Am cerut certificat de urbanism pentru autorizatie de constructie si am primit raspunsul ca: acest certificat de urbanism nu poate fi folosit in scopul declarat intrucat apartamentul este deja apartamentat.

Pe scurt:
Am compartimentat apartamentul.
Uni vecini draguti au facut reclamatie si am fost amendat pentru construirea fara autorizatie de constructie de catre Politia Locala
Am facut contestatie la tribunal.
In fond am castigat
In apel am pierdut.
Am cerut din nou certificat de urbanism pentru intrarea in legalitate si de data aceasta am primit un certificat cu multe avize si expertize pentru intrarea in legalitate

Printre aceste multe avize am si de adus acordul tuturor vecinilor. (cooproprietarilor)

Evident ca de la unii nu pot obtine acest acord.

Ce as putea sa fac?

Poate ca uni din dvs ma veti sfatui sa merg cu vorba buna la acestia pentru a primi acordul. .... alta solutie ar fi?

Actualmente nu pot sa-mi exercit dreptul de proprietar desi am apartamentat apartamentul pentru ca lucrarile au fost oprite, si daca nu intru in legalitate in 6 luni, aceste ziduri trebuiesc daramate.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mariapopescuionela , utilizator 16:32, 6 Octombrie 2016
Nu are nimeni nici-o solutie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire fara autorizatie johnfreddie johnfreddie Stimate doamne,stimati domni, Care ar fi riscul ,in cazul in care as fi actionat in justitie de catre un vecin(care initial si-a dat acordul ... (vezi toată discuția)
Modificari in apartament bianca79000 bianca79000 Buna ziua Caut raspunsuri aici pentru ca am gasit rezolvari foarte bune la alte probleme.As dori sa sparg un perete in apartament care nu este de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am urmatoarea problema am cumparat un apartament cu ... mihai.diaconu mihai.diaconu buna ziua am urmatoarea problema am cumparat un apartament cu 2 camere ce are balconul lipit de balconul vecinilor. fostul proprietar a inchis cu lemn ... (vezi toată discuția)