avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutare

Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui serviciu, tot consilier juridic principal.
Intrebare: conducatorul institutiei poate dispune mutarea definitiva pe acel post, astfel incat sa ocup o functie publica definitiva?
188 prevede in mod expres doar faptul ca functionarul public numit temporar nu intra in corpul functionarul publici. In rest, acesta beneficiaza de toate drepturile functionarilor publici numiti definitiv.
Cel mai recent răspuns: ContSters14496 , utilizator 09:09, 10 Septembrie 2009
fneacsu a scris:

Sunt functionar public, deci nu am contract individual de munca,. Nu sunt debutant.
Ocup functia de consilier juridic pentru o perioada determinata. Nu fac parte din corpul functionarilor publici.


Ocupati acest post pt o perioada determinata, de ce ? Inlocuiti pe cineva care este titularul postului respectiv?

Statutul fct publici:

ART. 11
(1) Functionarii publici sunt debutanti sau definitivi.
(2) Pot fi numite functionari publici debutanti persoanele care au promovat concursul pentru ocuparea unei functii publice de grad profesional debutant.
(3) Pot fi numiti functionari publici definitivi:
a) functionarii publici debutanti care au efectuat perioada de stagiu prevazuta de lege si au obtinut rezultat corespunzator la evaluare;
b) persoanele care intra in corpul functionarilor publici prin concurs si care au vechimea in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiei publice de minimum 12 luni, 8 luni si,respectiv, 6 luni, in functie de nivelul studiilor absolvite.

In calitate de consilier juridic trageti concluziile ce se impun!
:((
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Delia Popescu, Contabil
Sunt de aceeasi parere cu freeelis, puteti fi mutat definitiv, Legea nr. 188/1999 nu distinge.

@gia_25: De ce-l chinuiti pe utilizator? :) Glumesc, m-ati facut sa zambesc! :surrender:

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
@gabriela pintea,- il chinui, ca sa priceapa ca dansul are calitatea de functionar public doar temporar, pt. o perioada determinata de existentza unui post temoprar vacant si ca nu poate beneficia de prevederile legii 188/1999, decat in cadrul postului pe care-l ocupa, pana la revenirea titularului, postul respectiv fiindu-i rezervat acestuia, altfel nu-mi explic, cum poti ocupa un post de functionar public pt. o perioada determinata, cand functiionarii publici sunt debutanti si definitivi, fac parte din corpul functionarilor publici iar raportul de serv al acestora se exercita pt o perioda nedeterminata. Presupun ca in cazul dansului este vb de un post suspendat, pe care il ocupa pt. o perioada determinata.
Preved. art. 91 se refera la functionarii publici " titulari" (debutanti sau definitivi) pt. ca mutarea in cadrul altui compartiment presupune modificarea raportului de serviciu ( care se exercita pe o perioada nedetereminata)- in sensul mobilitatii in cadrul corpului functionarilor publici (art.87), iar dansul nu face parte din corpul functionarilor publici, aflandu-se intr-o situatie de exceptie. Pt. a ocupa un post definitiv vacant, din cadrul altui compartiment, trebuie sa participe la un concurs organizat in vedere ocuparii acestuia, asa cum a precizat si @ gabescu.
Acesta este punctul meu de vedere, dar pe de alta parte si eu m-am amuzat ca ar vrea sa se definitiveze si nimeni nu-l sustine, #-o...concret, decat la nivel declarativ sau teoretic.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Delia Popescu, Contabil
" ART. 4
(1) Raporturile de serviciu se nasc şi se exercită pe baza actului administrativ de numire, emis în condiţiile legii.
(2) Exercitarea raporturilor de serviciu se realizează pe perioadă nedeterminată.
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), funcţiile publice de execuţie temporar vacante pe o perioadă de cel puţin o lună pot fi ocupate pe perioadă determinată, astfel:
a) prin redistribuirea funcţionarilor publici din corpul de rezervă care îndeplinesc condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice respective;
b) prin numire pe perioadă determinată, prin concurs în condiţiile legii, în situaţia în care în corpul de rezervă nu există funcţionari publici care să îndeplinească cerinţele specifice pentru a fi redistribuiţi în conformitate cu dispoziţiile prevăzute la lit. a). Persoana numită în aceste condiţii dobândeşte calitatea de funcţionar public numai pe această perioadă şi nu beneficiază la încetarea raportului de serviciu de dreptul de a intra în corpul de rezervă al funcţionarilor publici."
Legea 188/1999, republicata



Nu exista "portita" pentru transformarea unui post temportar de functionar public in unul definitiv. Doar un concurs, in conditiile legii.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
ContSters14496, utilizator

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva functionar public numit temporar florineacsu florineacsu Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)
Functionar public angajat pe perioada determinata alexandra_g alexandra_g Poate fi un functionar public care este angajat pe perioada determinata [u] transferat [/u] pe un alt post vacant (titularul acestui post vacant avand ... (vezi toată discuția)
Redistribuire angajat ContSters203083 ContSters203083 Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi ... (vezi toată discuția)