avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutare

Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui serviciu, tot consilier juridic principal.
Intrebare: conducatorul institutiei poate dispune mutarea definitiva pe acel post, astfel incat sa ocup o functie publica definitiva?
188 prevede in mod expres doar faptul ca functionarul public numit temporar nu intra in corpul functionarul publici. In rest, acesta beneficiaza de toate drepturile functionarilor publici numiti definitiv.
Cel mai recent răspuns: ContSters14496 , utilizator 09:09, 10 Septembrie 2009
fneacsu a scris:

Sunt functionar public, deci nu am contract individual de munca. (...) Nu fac parte din corpul functionarilor publici.

Sunteti functionar public dar nu faceti parte din corpul functionarilor publici? Eu zic sa va mai ganditi! Si nu vorbesc despre corpul de rezerva!

@ioanaarad
Mutarea nu inseamna transformarea postului ci, asa cum arata gia_25 mai sus, semnifica modificarea raporturilor de serviciu.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
fneacsu a scris:

Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui serviciu, tot consilier juridic principal.
[b]Intrebare: conducatorul institutiei poate dispune mutarea definitiva pe acel post, astfel incat sa ocup o functie publica definitiva?188 prevede in mod expres doar faptul ca functionarul public numit temporar nu intra in corpul functionarul publici. In rest, acesta beneficiaza de toate drepturile functionarilor publici numiti definitiv.

da, si eu am avut acesta senzatie ca @fneacsu doreste o "portitza", de aceea nu a facut restul precizarilor edificatoare!
Adevarat, caut o "portitza" sa trec pe un post permanent. In acest moment concursurile sunt blocate, prin urmare....nu pot sa dau concurs.
Oricum postul temporar l-am ocupat tot prin concurs, cu procedura demarata inainte de OUG 34/2009.
Eu nu caut portiza sa transform postul pe care il ocup acum temporar - nu exista baza legala pt. asa ceva - nu sunt chiar atat de "nestiutoare".
Ca sa obtin numirea pe un post pe perioada nedeterminata, (fara concurs, deoarece acestea sunt suspendate) consider ca am 2 posibilitati:
- transfer la o alta institutie
- mutarea ca functionar, deci nu cu postul detinut acum, care este de fapt al titularului, si nici prin transformarea postului detinut acum, in cadrul altui compartiment pe un post pe perioada nedeterminata.
Poate ca pentru unii este amuzant ca vreau "sa ma definitivez"
Am considerat insa ca intrebarea mea va constitui o provocare pentru a gasi solutii si nu un motiv de amuzament.
In sfarsit, va multumesc oricum pentru comentariile facute.
fneacsu a scris:

Adevarat, caut o "portitza" sa trec pe un post permanent. In acest moment concursurile sunt blocate, prin urmare....nu pot sa dau concurs.
Oricum postul temporar l-am ocupat tot prin concurs, cu procedura demarata inainte de OUG 34/2009.
Eu nu caut portiza sa transform postul pe care il ocup acum temporar - nu exista baza legala pt. asa ceva - nu sunt chiar atat de "nestiutoare".
Poate ca pentru unii este amuzant ca vreau "sa ma definitivez"
Am considerat insa ca intrebarea mea va constitui o provocare pentru a gasi solutii si nu un motiv de amuzament.
In sfarsit, va multumesc oricum pentru comentariile facute.

Acuma hai sa nu dramatizam! Ca uite asa se invatza! Si eu am incercat sa ajut o prietena functionar public cu o chestie discutabila (din pctul meu de vedere!) si altii cu experientza mai vasta s-au amuzat, mai mult sau mai putin copios. Trebuia sa descrii situatia concreta, nu sa obtinem noi cu forcepsul si sa deducem din neant ca nu esti titularul postului (etc) si sa ne provoci la gasirea unei solutii viabile pt tine. Unii nici nu au inteles clar despre ce e vb. "Sunt fct public-dar nu fac parte din corpul fct publici"! Eu sustin ca nu ai nici o sansa, iar tu in calitate de consilier juridic ar trebui sa stapanesti mult mai bine aceste probleme de interpretarea legislatiei. Fara nici o suparare. X-(

E firesc sa-ti doresti definitivarea si-ti doresc mult succes!
"Sed lex, dura lex!"
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
Delia Popescu, Contabil
Gabriela Pintea a scris:

fneacsu a scris:

Sunt functionar public, deci nu am contract individual de munca. (...) Nu fac parte din corpul functionarilor publici.

Sunteti functionar public dar nu faceti parte din corpul functionarilor publici? Eu zic sa va mai ganditi! Si nu vorbesc despre corpul de rezerva!

@ioanaarad
Mutarea nu inseamna transformarea postului ci, asa cum arata gia_25 mai sus, semnifica modificarea raporturilor de serviciu.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Stiu ce inseamna mutarea. Am inteles insa faptul ca se cauta o portita pentru a transforma o functie publica temporara in una definitiva, ceea ce nu este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva functionar public numit temporar florineacsu florineacsu Sunt functionar public consilier juridic principal numit pe perioada determinata. In cadrul institutiei exista un post vacant permanent in cadrul altui ... (vezi toată discuția)
Functionar public angajat pe perioada determinata alexandra_g alexandra_g Poate fi un functionar public care este angajat pe perioada determinata [u] transferat [/u] pe un alt post vacant (titularul acestui post vacant avand ... (vezi toată discuția)
Redistribuire angajat ContSters203083 ContSters203083 Sunt angajat pe funcţia de referent al unei unitaţi administrativ teritoriale, care In urma aplicarii OUG 63/2010, a fost unul din cei 11 norocoşi ... (vezi toată discuția)