avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren de catre urmasi ai coproprietarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren de catre urmasi ai coproprietarilor

In urma dezbaterii succesiunii dupa bunici, mamei mele i-a revenit 1/3 din masa succesorala (teren extravilan in suprafata unica de 2,7 ha). Celelalte 2 treimi au revenit celor doi frati ai mamei. Mentionez ca nu au mai facut alte acte dupa aceea, ramanand coproprietari. Mama mea si un frate de-al ei au murit, iar fratele ramas in viata vrea sa vindem terenul. Eu si ceilalti 2 verisori ai fratelui care a murit suntem de cord, dar nu am facut dezbaterea succesiunii dupa parintii nostri. Exista vreo posibilitate sa vindem acest teren fara sa facem dezbaterea mostenirii, avand in vedere ca unchiul in viata este singurul coproprietar ramas in viata? Ii putem da unchiului o procura, o mandatare sau altceva?
Cel mai recent răspuns: Toaderas , utilizator 15:35, 6 Octombrie 2016
Nu puteti vinde un bun fara sa il aveti in proprietate!

Fara certificat de mostenitor nu puteti da nici procura si cu atat mai putin sa vindeti.
Dar fratele supravietuitor (coproprietar) poate sa vanda partea lui de 1/3, avand in vedere ca la Primarie se plateste impozitul separat pe fiecare cota parte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala- ce trebuie sa cuprinda? dorel13 dorel13 Sunt mostenitorul tatalui meu care era impreuna cu 2 frati pe un titlu de proprietate(este vorba de 5 ha pamant)unde autor era bunicul meu decedat inainte de ... (vezi toată discuția)
Moștenire între fratele supraviețuitor nepoata și cumnata MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frați, Mare, Mijlociu, Mic. Cel Mic, necăsătorit și fără copii (\\"singur\\") moare și rămâne apartamentul lui după el. La scurt timp moare ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor. cum se poate dobândi când nu se prezintă toți succesibilii la notar? dorel13 dorel13 Suntem 4 frati. Unul dintre frati a murit inaintea mamei noastre. fratele avea sotie si copii. Parintii nostrii sunt morti de peste 10 ani si nu am dezbatut ... (vezi toată discuția)