avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calitate coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calitate coasigurat

o persoana a fost angajata pana in iulie 2016 si a obtinut venituri din salarii. tot in iulie 2016 a obtinut venituri din vanzarea unui imobil. incepand cu august 2016 este casnica. doreste sa devina coasigurat al sotului (sotul are calitatea de salariat) incepand cu septembrie 2016. pe adeverinta obtinuta de la finante apare pentru anul 2016 cu veniturile mentionate mai sus. media veniturilor cumulate, realizare in perioada ianuarie- iulie 2016 este mai mare de 300 lei / luna.
Poate avea calitatea de coasigurat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 7 Octombrie 2016

Potrivit art.224 alin.1 lit.b teza a II-a din Legea nr.95/2006, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

Asadar, sotia poate fi coasigurata sotului daca nu realizeaza venituri proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass fanica56 fanica56 Buna ziua, as dori sa stiu daca sotul este pensionar si eu casnica (mai am pana la pensionare) am dreptul sa mai fiu coasigurat la CASS sau trebuie dupa noul ... (vezi toată discuția)
Coasigurat cass Camelia-Simona Camelia-Simona Daca începând cu 1 ianuarie 2016, mai pot avea calitatea de coasigurat daca nu realizez venituri, sotul fiind asigurat este student la doctorat (frecventa ... (vezi toată discuția)
Asigurări sociale, asistență socială dritaS dritaS Sunt angajat cu o normă de 3 ore/ zi. In aceste condiții soția mea care este casnică, poate beneficia de calitatea de coasigurat CAS? (vezi toată discuția)