avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Biletul la ordin avalizat
Discuție deschisă în Executare silită

Biletul la ordin avalizat

Buna ziua,

Doresc sa va intreb, ce se intampla in situatia in care actualul administrator al unui SRL, avalizeaza un bilet la ordin si il ofera drept garantie cu data scadenta ulteriora, data la care administratorul societatii va fi alta persoana, va mai raspunde in vreun fel fostul administratorul vechi, care a avalizat biletul la ordin, dar nu mai are nicio calitate in societate?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2016
Nicoleta02, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:51, 7 Octombrie 2016
Prin avalizarea B.O. acesta va raspunde in nume personal in cazul in care suma inscrisa pe BO nu se incaseaza in totalitate de la emitent.
Nu are relevanta daca mai are sau nu calitatea de administrator.
Vechiul administrator ramane in continuare garant si poate fi executat silit.
In cazul in care nu va veti recupera suma de la societatea emitenta a B.O. veti putea investi cu formula executorie B.O. si veti putea executa silit persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat WEO WEO Rog sa imi spuna cineva ce inseamna bilet la ordin avalizat - in sensul ca garanteaza cu afacerea. In caz de neplata raspunde cu toate activele firmei? In caz ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat m0nique m0nique Vreau sa stiu care este forma corecta de avalizare a unui BO. Administatorul unei S.C. avalizeaza BO (in partea stanga sus) [b]pentru[/b] [u]societatea ... (vezi toată discuția)