avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii proprietar sau chirias?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii proprietar sau chirias?

Buna ziua, Locuiesc in chirie intr-o garsoniera din Bucuresti. De aproximativ o luna, Radetul a oprit furnizarea apei calde ca urmare a unor datorii ale unei proprietare din bloc. Recent, pentru refurnizarea apei calde, presedintele asociatiei a realizat demersurile pentru reesalonarea datoriilor (12000 lei in 8 transe) si a solicitat de asemenea o taxa de rebransare de 700 lei (care va fi impartita tuturor locatarilor). Intrebarea mea este: taxa de rebransare este obligatia proprietarului? Noi, ca si chiriasi, nu am avut nicio legatura cu sistarea apei, fiind buni platnici. De asemenea, daca reesalonarea datoriilor va reveni tuturor locatarilor, tot proprietarul va plati? Din cate am inteles, doamna care nu si-a platit datoriile este in imposibilitate sa plateasca.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:53, 7 Octombrie 2016
e si o taxa de solidaritate.
Pai ar trebui sa plateasca cei care au nevoie de apa calda, ca proprietarul are aceste facilitati la locuinta lui din alta parte.

Radetul a sistat serviciul din cauza unei restante a asociatiei de proprietari, nu din cauza unui restantier catre asociatie. E important sa faceti aceasta distinctie atunci cand discutati mai departe cu proprietarul dvs.

Pentru ca aceasta distinctie sugereaza ca asociatia nu este condusa asa cum ar trebui de catre organele sale alese de conducere. Ca si chirias, daca nu aveti sprijinul proprietarului, nu va puteti implica in conducerea asociatiei de proprietari. Altfel spus, ca si chirias fara sprijinul proprietarului nu aveati instrumentele necesare pentru a preveni situatia care a aparut acum.

Discutati cu proprietarul sa suporte el aceste cheltuieli. Daca nu intelege ca trebuie sa va asigure conditii normale, in baza contractului de inchiriere, anuntati-l ca reziliati contractul de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa si caldura sistata, asociatie de proprietari nelegal constituita vandreea vandreea Buna ziua, M-am mutat de curand intr-un apartament din sectorul 3, plecand dintr-un bloc cu 7 scari in care administratorul era aproape dictator si nu se ... (vezi toată discuția)
Debransare apa calda savu200 savu200 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de aproximativ o luna in blocul in care locuiesc a fost sistata apa calda de catre RADET pe motiv ca 5 apartamente au ... (vezi toată discuția)
Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)