avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Donatie facuta de un minor in varsta de 5 ani
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Donatie facuta de un minor in varsta de 5 ani

Buna ziua,as dori sa pun o intrebare pe forum in legatura cu donarea unor sume de bani de catre un copil in varsta de 5 ani.Astazi am vazut doua chitante eliberate de o parohie reformata pe numele unui copil de 5 ani prin care se atesta ca acest copil doneaza suma de 100 de lei catre aceasta parohie.Mentionez ca acest copil provine dintr-o familie saraca fara venituri prea mari ( 480 lei ) si au incredintat copilul unei scoli-internat din localitatea Jebuc,jud.Salaj,unde o invatatoare solicita parintilor sume lunare de 100 - 200 lei sub diferite pretexte , pentru alimente , pentru rechizite s.a.iar pe chitante este trecut numele minorului si la rubrica ' reprezentand' este trecuta donatie.Este normal si/sau legal? Si daca nu este legal unde se pot adresa parintii copiilor in situatie similara?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:38, 7 Octombrie 2016
Se poate face o sesizare in atentia conducerii scolii si a inspectoratului scolar sau primariei de care apartine scoala internat. Copiii nu pot face donatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi pentru copil cu handicap edelweiss67 edelweiss67 In masura in care se poate va rog din suflet.... spuneti-mi de ce drepturi beneficiaza un copil de 11 ani cu autism infantil, retrad grav si epilepsie, inscris ... (vezi toată discuția)
Ajutor vioricaiulia vioricaiulia Copilul meu anul trecut scolar a fost marginalizat, umilit, depersonalizat, de catre invatatoare, tot timpul venea de la scoala trist si suparat. ... (vezi toată discuția)
Obligati sa donam la scoala paralela2015 paralela2015 Buna ziua, Fiica mea este eleva intr-o scoala unde, in fiecare an scolar, suntem obligati sa donam 400 lei, daca avem un singur copil inscris in acea scoala ... (vezi toată discuția)