avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare stimulent de insertie

BUNA ZIUA!

As dori sa detailez un caz de suspendare a stimulentului, iar pe final doua intrebari vizavi de acesta:

Sotia a nascut primul baietel in 28 martie 2015. Datorita faptului ca nu a avut decat 10 luni lucrate in ultimul an calendaristic inainte sa se nasca baietelul, nu a putut beneficia de CIC. Prin urmare am aplicat eu ca si tata, direct pentru stimulent de insertie si am si beneficiat de acesta.
Intre timp sotia a nascut cel de-al doilea baietel in data de 21 iunie 2016, cand primul baietel avea deja un an si 3 luni. Imediat dupa nasterea celui de-al doilea copil s-a schimbat si legea in baza careia se poate intra in CIC (solicitantul trebuie sa fi avut in ultimi 2 ani (comparative cu 1 an dupa vechea lege) minim 12 luni lucrate). In baza acestei legi sotia a putut sa aplice pentru CIC incepand cu data de 12 iulie 2016 pentru cel de-al doilea baietel . Tot incepand cu aceasta data AJPIS-ul mi-a interupt mie ca si tata dreptul la stimulent pentru primul baietel invocand diverse motive cu toate ca cei de la ASCO mi-au spus verbal ca voi primi in continuare stimulentul de insertie pana va implini primul copil varsta de 3 ani (dupa noua lege), chiar daca sotia a aplicat pentru CIC afferent celui de al doilea copil.

INTRTEBARE :
Din punct de vedere legal as avea drepul sa primesc in continuare stimulent de insertie daca ma aflu in stituatia de mai sus? Ce pot face daca mi-a venit acasa deja decizia de incetare a stimulentului?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie valikg valikg Buna ziua, Doresc sa stiu daca mai putem beneficia de stimul de insertie in urmatoarea speta: sotia a nascut un baietel sanatos in data de 04.12.2013 si a ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul icc 2 bw_vision bw_vision Buna ziua, Revin cu o intrebare: Avem situatia urmatoare: Copilul 1 nascut in 19 decembrie 2014. Copilul 2 nascut in 29 iulie 2016. Mama a optat la ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului iolanda15 iolanda15 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, daca fetita mea implineste 2 ani pe 7 octombrie 2014 si eu ma intorc la serviciu cu 62 zile mai devreme, respectiv pe 5 ... (vezi toată discuția)