Buna ziua,
Revin cu o intrebare:
Avem situatia urmatoare:
Copilul 1 nascut in 19 decembrie 2014.
Copilul 2 nascut in 29 iulie 2016.
Mama a optat la primul copil pentru varianta CIC 1 an (pe legea veche), si s-a intors la serviciu la 11 luni (18 nov 2015). Tatal a renuntat la luna de concediu, iar din decembrie 2015, mama a beneficiat si de stimulent. A mers la serviciu, apoi a intrat in concediu prenatal, apoi postnatalul de 42 de zile, apoi, din 1 nov 2016, in concediu de crestere a copilului.
1. I s-a spus ca va reintra intai in CIC pentru copilul 1 + Suplimentul de 1063 lei pentru copilul 2, pana la implinirea varstei de 2 ani a primului copil (19 dec 2016).
- Considerati ca e corect?
2. A depus dosarul cu cererea de intrare in CIC 2 incepand cu data de 20 dec 2016, cu adeverintele de venituri de la serviciu pentru lunile lucrate, precum si cu adeverinta pentru cele cateva luni de indemnizatie pentru primul copil.
Decizia de intrare in CIC 2 inca nu a sosit (de jumatate de an). Urmarind extrasele de cont, am putut obseva faptul ca ICC 2 a fost calculata ca 85% din media tuturor veniturilor din ultimele 12 luni, adica atat din salarii, cat si ICC 1.
- Este corect acest mod de calcul?
Mai clar: Cum se calculeaza a doua indemnizatie:
(Suma ICC + suma salarii) *0.85/12
sau
(Suma ICC + suma salarii *0.85)/12?
Mie mi s-ar parea logica varianta a doua, avand in vedere ca daca se trece direct de la ICC1 la ICC2, se considera ICC2=ICC1, nu ICC1*0.85.
Va multumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, o data i-am sunat si o data am fost chiar in persoana la cei de la ANPIS si raspunsurile au fost contradictorii, unele aspecte clar dubioase (gen 'se considera si stimulentul de insertie ca venit'). Decizia nu este de gasit, iar mie mi-e teama ca imi vor cere banii inapoi cand imi va fi lumea mai draga. As vrea sa stiu modul de calcul, sa pot scapa de grija asta.
Multumesc mult!