avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație pentru creșterea celui de-al doilea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație pentru creșterea celui de-al doilea copil

Buna ziua. Soțul meu a beneficiat in ultimii doi ani de indemnizație pentru creșterea copilului (ICC1), copilul s-a născut pe 03.06.2016. Între timp, am născut al doilea copil pe data de 12.12.2017. S-a obtinut stimulentul de inserție, iar înainte ca primul copil sa împlinească 2 ani, a depus actele pentru ICC2. În dosar nu a putut depune adeverința de venit de la ultimul loc de munca, deoarece firma s-a închis în iulie 2017. În schimb, a depus încetarea contractului de munca, copie după certificatul de radiere al firmei si o cerere de mana in care a mentionat ca din data de 04.06.2016 beneficiază de indemnizatie, si prin urmare nu se poate atașa adeverința de venit,stagiul fiind format din ICC1. Au trecut 33 zile de cand primul copil a indeplinit 2 ani si 63 de zile de cand a depus actele la primărie; si nu a primit decizia. Intrebarea e: va mai primi soțul meu ICC2?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
Anca Ardelean, utilizator

Alte discuții în legătură

Mod de calcul icc 2 bw_vision bw_vision Buna ziua, Revin cu o intrebare: Avem situatia urmatoare: Copilul 1 nascut in 19 decembrie 2014. Copilul 2 nascut in 29 iulie 2016. Mama a optat la ... (vezi toată discuția)
Acte indemnizatie Adriana0903 Adriana0903 Buna ziua! Am intrat in somaj dupa terminarea liceului, la acurt timp dupa aceea am nascut. Medicul de familie mi-a spus ca pot beneficia de indemmnizatie, ... (vezi toată discuția)
Ccc doar 1 an si 10 luni,de ce? Corina271 Corina271 Buna seara! Sotul meu a intrat in Ccc in anul 2013 pentru primul copil. A primit indemnizatie doar 1 an si 10 luni,de ce? Iar acum tot el a intrat in Ccc ... (vezi toată discuția)