avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte indemnizatie

Buna ziua! Am intrat in somaj dupa terminarea liceului, la acurt timp dupa aceea am nascut. Medicul de familie mi-a spus ca pot beneficia de indemmnizatie, mi-a dat si concediu medical. In cat timp trebuiesc depuse actele pentru indemnizatie si ce acte trebuiesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 24 Ianuarie 2018
Drepturile reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;

b) începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condițiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate și a indemnizației aferente.
Va multumesc pentru raspuns. Mai am o intrebare. Mie mi-au mai ramas 4 luni de somaj pe care le reiau dupa ce inplineste copilul 2 ani. Daca imi gasesc un loc de munca inainte ca acesta sa inplineasca 2 ani pot primi acel stimulent de inertie de 650 lei? Si daca da, cele 4 luni de somaj le pierd?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca va gasiti un loc de munca inainte ca minorul sa implineasca 2 ani puteti primi stimulentul de inertie , in cuantum de 650 lei.
Daca revenirea la munca se face cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani, stimulentul il primiti pana la varsta de 3 ani.

Cele 4 luni de somaj se pierd numai daca va angajati pe durata determinata mai mare de 12 luni sau pe durata nedeterminata.
Ce acte sunt necesare pentru indemnizatie indon't cazul in care sunt in somaj? Si unde ar trebui depuse? Intreb dearece cu bebe mic pe vremea asta imi e mai greu sa umblu sa intreb, as vrea sa ma duc direct cu actele unde trebuie.

Cornel Vasile a scris:

Daca va gasiti un loc de munca inainte ca minorul sa implineasca 2 ani puteti primi stimulentul de inertie , in cuantum de 650 lei.
Daca revenirea la munca se face cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani, stimulentul il primiti pana la varsta de 3 ani.

Cele 4 luni de somaj se pierd numai daca va angajati pe durata determinata mai mare de 12 luni sau pe durata nedeterminata.

Va trebuie adeverinta cu cuantumul indemnizatiei de somaj, adeverinta cu veniturile daca in cele 12 luni eligibila intr-o si perioada in care ati realizat venituri, copii CI , copie certificat nastere copil, etc.

Actele se depun la Primaria in raza careia domiciliati.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil/ stimulent RamonaI RamonaI Buna ziua am o mare dilema in legatura cu indemnizatia....am fost in indemnizatie crestere copil pana acesta a facut 1 an si 4 luni apoi am primit stimulentul ... (vezi toată discuția)
Concedii suprapuse Lili5678 Lili5678 Buna ziua. Sunt in concediu creștere copil până la 29.07.2019 ,in luna februarie am născut al doilea copil, este adevărat că voi primi o singura ... (vezi toată discuția)
Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)