avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ccc doar 1 an si 10 luni,de ce?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ccc doar 1 an si 10 luni,de ce?

Buna seara!
Sotul meu a intrat in Ccc in anul 2013 pentru primul copil.
A primit indemnizatie doar 1 an si 10 luni,de ce?
Iar acum tot el a intrat in Ccc pentru al doilea copil,tot asa vom primi indemnizatie doar 1 an si 10 luni?
Chiar nu inteleg,nu ar trebuii sa ni se de-a banii pana face copilul 2 ani?
Ca noi acum la al doilea copil oricum nu am primit indemnizatia de cand s-a nascut adica de pe 19 decembrie 2016,am primit din ianuarie 2017.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 9 Noiembrie 2017
Indemnziatia nu se primeste de la data nasterii copilului, decat daca mama nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu si indemnizatia de maternitate sau nu indeplineste deloc conditiile pentru a beneficia de CCC.
Bun,am inteles acum ca nu am primit indemnizatie de cand s-a nascut copilul pentru ca nu am putut eu intra in Ccc ci a intrat sotul.
Iar in caz ca voi naste si cel de-al treilea copil inainte ca cel de-al doilea copil sa implineasca 2 ani tot asa se va da indemnizatia sotului?
Dvs indepliniti conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate si de CCC?
Nu,eu nu indeplinesc conditiile pentru a beneficia de Ccc,insa sotul poate beneficia.
In acest caz, sotul va primi indemnizatia CCC de la data nasterii copilului daca dosarul se va depune in termen de 60 de zile lucratoare de la aceasta data.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua! Am nascut pe 08.08.2012 si nu am luat concediu de lauzie si nici de crestere copil nici macar 1 zi. Acum situatia s-a schimbat un pic si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie alexandrinapui alexandrinapui am nascut pe 19 aprilie la ce data trebuie depus dosarul pentru indemnizatie? (vezi toată discuția)
Termene depunere acte indemnizatie ccc tibirk tibirk Buna ziua, Bebe s-a nascut pe 5 August. Sotia a lucrat pana in data de 4 August, fara sa ia concdiu de maternitate inainte de nastere. Incepand cu data de 5 ... (vezi toată discuția)