avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... lndemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

lndemnizatie copil

Buna ziua.Sotia a nascut pe data de 4 martie 2016 si a primit ca indemnizatie suma de 800 ron.Zilele trecute a primit acasa o decizie prin care i se spune ca suma pe care o primeste este de 798 ron.Nu trebuia totusi sa se mareasca, dupa noua lege? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 8 Octombrie 2016
Incepand cu 01.07.2016, cuantumul minim al indemnizatiei pentru CCC este de 1063 lei.

Potrivit art.2 alin.2 din OUG 111/2010, indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Incepand cu 01.05.2016 , salariul minim brut pe ţară garantat în plată este de1250 lei , ceea ce implica un cuantum minim al indemnizatiei de 1063 lei.

Puteti sesiza ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
email : secretariat@mmanpis.ro

sau

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie copil cu handicap IuliaPaul IuliaPaul Buna ziua, Care este formula de calcul a indemnizatiei dupa data de 1 iulie la persoanele care se afla in CIC cu handicap de la 3-7 ani. Va multumesc!! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere a copilului vlad_aurelian vlad_aurelian buna seara. ma numesc vlad si este pentru prima data pe un forum. daca am gresit cu ceva va rog nu ma injurati. am si eu o mica problema. sotia mea pe 24 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie legea noua byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. Referitor la calculul indemnizatiei dupa legea noua am cateva nelamuriri: 1. Luna aceasta intru in concediu de maternitate bebe 2 in continuare ... (vezi toată discuția)