avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere a copilului

buna seara. ma numesc vlad si este pentru prima data pe un forum. daca am gresit cu ceva va rog nu ma injurati. am si eu o mica problema. sotia mea pe 24 martie 2015 a inceput munca. avand salariul minim pe economie de 975 de lei. de la 1 iulie 2015 s-a modificat la 1050. a intrat in concediu medical pe 1 martie 2016. a nascut pe 5 aprilie si a stat in concediu medical pana pe data de 17 mai 2016. incepand cu data de 18 mai 2016 ar trebuii sa beneficiem de indemnizatia de crestere a copilului. conform deciziei de indemnizatie de crestere a copilului ne acorda suma de 669 de lei. va rog frumos sa imi spuneti si mie daca este calculata corect. din ce am citit in articolul dumneavoastra pe site : "În ceea ce priveşte indemnizaţia lunară, aceasta va avea în continuare un cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în 12 luni din ultimii doi ani, însă aceasta va avea doar limită minimă, nu şi maximă, ca în momentul de faţă. "Indemnizaţia lunară (...) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată", prevede Legea nr. 66/2016. " nu inteleg de ce este asa mica daca imi spune clar ca "nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata" va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu aceasta problema
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 5 August 2016
Se calculeaza la salariul net.
Calculul s-a efectuat pe vechea reglementare - s-a intrat in CCC pe data de 18 mai 2016 - urmand sa primiti o noua decizie de stabilire a cuantumului indemnizatiei la valoarea de 1063 lei.

Recalcularea indemnizației pentru creșterea copilului se va face ,din oficiu , pentru persoanele care beneficiază de indemnizația minimă de 600 lei la 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată (1063 lei) .

In caz contrar, despre acest aspect puteti sesiza AJPIS sau ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
Email : secretariat@mmanpis.ro

sau

[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie copil cipriansc cipriansc Buna ziua.Sotia a nascut pe data de 4 martie 2016 si a primit ca indemnizatie suma de 800 ron.Zilele trecute a primit acasa o decizie prin care i se spune ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tata sony_stef sony_stef Buna ziua. As dori sa adresez si eu cate-va intrebari in legatura cu cresterea copilului de catre tata. Sotia mea este insarcinata in 7 luni si nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează indemnizația? Sasha1992 Sasha1992 Buna ziua, am si eu o întrebare eu sunt angajata la firma soțului, întrebarea mea este daca nu am nici un medical si lucrez pana in ziua in care nasc are ... (vezi toată discuția)