Am urmatoarea intrebare: pentru o firma infiintata pe 15.06.2009, fara activitate pana la data de 30.06.2009, era necesara depunerea declaratiilor aferente semestrului 2? Am fost astazi sa depun o declaratie de inactivitate si am vrut sa depun si declaratiile 100 si 300 completate cu 0. Nu au fost primite cele 2 din urma si mi s-a spus ca trebuie sa platesc o amenda de 500 lei pentru intarziere. Am cautat pe net, si conform OMFP 2123/2009 - norme raportare contabila 30 iunie 2009 pentru firmele fara activitate pana la 30.06 trebuie depusa doar o declaratie pe propie raspundere a administratorului firmei. Imi puteti confirma daca asa este? Si daca da acea declaratie pe propie raspundere este declaratia de inactivitate sau altceva? Multumesc.
Conform vectorului fiscal pe care-l are firma dvs aveati obligatia sa depuneti pt trim II decl 100 si 300 cu termen 25.07.2009.Daca nu le-ati depus pana acum eu va sfatuiesc sa mergeti in audienta la directorul Administratiei Financiare cu explicatiile de rigoare si va veti alege cu un simplu avertisment pt ca sunteti la prima abatere.Declaratia de inactivitate depusa va ajuta in sensul ca nu veti depune Situatiile financiare anuale sau semestriale dar nu au legatura cu decl 100 si 300.
Da, declaratia pentru inactivitate este data de administrator,pe propria raspundere. Trebuie depuse si 100 si 300 in zero.
In ceea ce priveste amenda, depinde de cel care va primeste declaratiile. De obicei se da avertisment.
Succes!
Declaratia de inactivitate a fost acceptata si a fost trecuta data de 14 august pe ea,deci este depusa la limita. Cum spuneam si mai sus, in OMFP 2123/2009 - norme raportare contabila 30 iunie 2009 emis in 22.06.2009, scrie destul de clar ca firmele fara activitate nu trebuie sa depuna decat declaratia de inactivitate pana la data de 14 august. Sigur trebuie depuse si cele 2 declaratii?
In continuare aveti si textul din ordinul mentionat mai sus:
"Persoanele juridice care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2009 nu intocmesc raportari contabile la 30 iunie 2009, urmand sa depuna o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii (de regula administratorul), la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, care sa cuprinda toate datele de identificare a entitatii:
-denumirea completa (conform certificatului de inmatriculare);
-adresa si numarul de telefon;
-numarul de inregistrare la registrul comertului;
-codul unic de inregistrare;
-capitalul social.
O declaratie similara vor depune si persoanele juridice care se afla in curs de lichidare, potrivit legii."
Una este declaratia de inactivitate, ea va scuteste de intocmirea situatiei financiare la 30.06.2009 - adica bilantul, si alta sunt declaratiile 100 si 300 care trebuiau depuse pana la 25.07.2009 pe "0". Mergeti la directorul A.F. poate il gasiti in toane bune si se lasa doar cu avertisment, dvs. fiind la prima abatere.