avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinta vechime in munca

O angajata isi depune dosarul de pensionare la limita de varsta cu reducere pentru conditii deosebite in luna mai 2015, primeste decizia de pensionare in octombrie 2015, dar intra in drepturi de la data depunerii dosarului. Dupa primirea deciziei se inceteaza contractul individual de munca si se incheie un nou contract pe durata determinata pana in octombrie 2016.
Ca angajator eliberez adeverinta pentru recalcularea pensiei cu vechimea incepand din luna mai 2015 de cand a intrat efectiv in pensie sau numai cu vechimea aferenta noului contract, adica din octombrie 2015 pana in octombrie 2016?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 9 Octombrie 2016
Daca nu i s-a eliberat adeverinta de vechime pentru activitatea in baza vechiului c.i.m.,atunci veti elibera doua adeverinte :
- una pentru perioada lucrata pana la incetarea vechiului c.i.m.
- a doua pentru perioada lucrata din octombrie 2015 pana in octombrie 2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de munca rodicast rodicast Buna ziua, sunt angajata la o institutie de stat cu contract de munca pe durata nedeterminata.Din luna octombrie 2015 am decizia de pensie pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Intocmirea dosarului de pensionare doriacristina doriacristina Mai intai, apreciez foarte mult orice ajutor. Este prima oara cand ma ocup de un dosar de pensionare si am nevoie de cateva raspunsuri. Imi cer scuze daca am ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca am constatat ca nu am trecute corect conditiile de munca? florina_222 florina_222 In data de 09.11.2011 am trecut in rezerva, pensie de invaliditate gr.II. am lucrat intr-o unitate militara a M.A.I, dosarul a ajuns la casa de pensii in data ... (vezi toată discuția)