avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor batrani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor batrani

buna ziua, am bunicii in varsta de 95 ani, bunicul si bunica in varsta de 87. ambii deabia se misca, mancare le ducem noi, copiii, curatenie le facem noi, de spalat nu vor sa-i ajutam, se spala ei asa cum pot, cumparatuile tot noi, sau vecinii. vrem sa punem o femeie sa stea cu ei permanent, noi avand servici. bunicul are un cancer de prostata, are punga, bunica, de-abia merge cu cadru. au pensii amandoi. putem primi vreun ajutor de la stat? ce acte trebuie sa depun si unde?
Cel mai recent răspuns: marian1268 , utilizator 08:11, 12 Octombrie 2016
Familiile si persoanele singure ale caror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin lege. Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta (ISR) a carui valoare este , in prezent, de 500 lei.

Cererea si declaratia pe propria raspundere, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate, se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta titularul
[ link extern ]
multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social dragomircarlamaria dragomircarlamaria buna seara ,pot beneficia de ajutor social daca am o fetita de 8 ani si sunt gravida in 3 luni jumate? (vezi toată discuția)
Ce fel de ajutor pot primi din partea statului? tudoradrian94 tudoradrian94 Ce fel de ajutor pot primi din partea statului ca persoana fara venituri,fara sa fiu inscris la vreo unitate de invatamant,fara posibilitate la somaj, , nu ... (vezi toată discuția)
Putem primi ajutorul sub forma venitului minim gantat? elenadragoi2008 elenadragoi2008 buna ziua, locuiesc cu chirie cu mama si cu sora mea,lucram doar eu si sora mea, mama nu se poate pensiona ca nu are nici vechime nici varsta, noi avem ... (vezi toată discuția)