avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta si calomnia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta si calomnia

Buna ziua. Ma pot indrepta impotriva cuiva cu o plangere penala pentru insulta?sunt discutii ample pe acest aspect avand in vedere decizia Curtii Constitutionale in urma careia toate Codurile Penale, de la absolut toate editurile, contin aceste doua infractiuni. Fac parte infractiunile de insulta si calomnie din capitolul "infractiuni contra demnitatii" sau nu? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters201507 , utilizator 16:07, 3 Aprilie 2011
Da, puteti depune plangere pentru insulta ( art. 205), in termen de 2 luni de la data comiterii faptei . Infractiunea face parte intr-adevar dintre infractiunile contra demintatii persoanei.
Va multumesc. Caut de trei zile ceva concret si inca nu am gasit nimic. Parerile tuturor celor pe care i-am contactat sunt impartite.
Problema este ca n-o sa rezolvati mare lucru.
Mda...din pacate cam asa sta treaba cu aceste infractiuni...
Din cauza unui pericol social redus , ca regula , se dispune neinceperea urmaririi penale.

Alte discuții în legătură

Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
Calomnia samjadammar samjadammar imi permit sa va deranjez cu o intrebare . care este sanctiunea sau pedeapsa pentru calomnie? (vezi toată discuția)
Poate fi acuzat de calomnie? pauleo pauleo buna ziua, fostul concubin de care sunt despartita si cu care am 2 copii incredintati mie prin hotarare judecatoreasca imi trimite in permanenta mail-uri in ... (vezi toată discuția)