avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime in munca

Buna ziua, ma ivesc de urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Sunt angajat la o societate si am o vechime in munca de 7 ani. La momentul angajarii mele in acesta societate nu implinisem cei 3 ani de vechime in munca pentru acordarea sporului de vechime. In cadrul societatii exista un CCM in care este prevazut acest spor de vechime, iar angajatii vechi beneficiaza de de acest drept. Colega de la resurse umane sustine ca acest spor imi este inclus in salariu, insa eu am toate dovezile ca nu are dreptate. Cum pot sa intru in aceste drept ?
Cel mai recent răspuns: buburuza2016 , utilizator 09:25, 11 Octombrie 2016
Sunt mai multe posibilitati de actionare:
- sesizare la ITM
- promovarea unei actiuni in instanta
- apelare la procedura medierii.
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)
Sporuri de vechime UnInger UnInger Buna ziua, Lucrez din luna august 2012, la un SRL in cadrul caruia toti angajatii beneficiaza de spor de vechime in munca, nu vechime in aceasta societate. ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime ? sadaka sadaka Buna tuturor, Va rog sa ajutati . Am facut de curad la un client o decizie colectiva cu marirea sal. minim brut . In mare, am marit sal celor cu minimul la ... (vezi toată discuția)