avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Act aditional pt plata partiala
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Act aditional pt plata partiala

Buna ziua
Lucrez intr-o institutie de stat.

In 2007 am incheiat un contract cu o societate in vederea intocmirii unui studiu de fezabilitate.
Acesta nu a fost finalizat, lipsind din documentatie studiul de impact asupra mediului, iar acest lucru este din culpa noastra (care nu am asigurat un teren).

Insa nu am putut efectua plata partiala intrucat trebuie sa facem un act aditional care sa modifice articolul referitor modalitatea de plata din contract (ne=-au spus initial cei de la departam. financiar-contabilitate).
Astazi insa au spus ca totusi, nici macar asa nu putem face plata partiala intrucat in contract scrie ca firma trebuie sa intocmeasca studiu de fezabilitate, si cum nu este finalizat, inseamna ca nu l-a facut :stunned:

Ideea e ca din 2007 pana in prezent nu am reusit sa identificam un teren astfel incat sa finalizam studiul de fezabilitate si sa trecem ulterior la implemnetarea proiectului.

In speranta ca m-am exprimat cat de cat clar, spuneti-mi va rog cum am putea totusi plati societatea respectiva pt documentatia facuta pana in prezent?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: liliann , utilizator 09:44, 3 Septembrie 2009
Pai nu pre aputeti face mare lucru, decat sa identificati repede acel teren si sa finalizati proiectul.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Cred ca dv-stra ati dori sa uzati de o Receptie la terminarea lucrarilor,si sa faceti Receptia finala la predarea proiectului ,NU ?
Dar,avem in cadrul institutiilor publice
HOTARÂRE nr. 264 din 13 martie 2003 privind stabilirea actiunilor si categoriilor de cheltuieli, criteriilor, procedurilor si limitelor pentru efectuarea de plati în avans din fonduri publice -(R*epublicare*)
Forma sintetica la data 19-apr-2004. Acest act a fost creat utilizând tehnologia SintACT®-Acte Sintetice. SintACT® si
tehnologia Acte Sintetice sunt m arci înregistrate ale EON Programming.
Art. 1(1) Ordonatorul de credite, în calitate de parte contractanta într-un contract de achizitie publica sau într-un contract de finantare, are dreptul sa efectueze plati în avans catre contractant, într-un procent de pâna la 30% din valoarea contractului.
(2) Platile în avans se pot efectua într -o singura transa sau în mai multe transe periodice, în functie de prevederile contractuale si în corelatie cu graficul de îndeplinire a contractului respectiv.
(3) În cazul în care acordarea avansului se efectueaza în mai multe transe, valoarea însumata a acestora nu poate depasi 30% din valoarea totala a contractului.
Poate astfel,sa fie si cazul dv-stra ,NU ?
Bafta !
:wave:

Multumesc pt raspuns, insa, totusi, practic, ce as putea face in acest caz?
Si este vorba de faptul ca respectiva societate si-a indeplinit sarcinile in proportie de 80%.
Plus ca se considera ca daca nu a finalizat SF-ul, inseamna ca nu l-a facut, deci nu putem plati partial.

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate studiu de fezabilitate adevar2014 adevar2014 buna problema este urmatoarea in anii 2010-2011 s-a facut un studiu de fezabilitate pentru masura 322 asfaltare drumuri , si din x motive nu s-a realizat ... (vezi toată discuția)
Proiect de hotarare initiat de consilier local s_mari s_mari un consilier local poate initia un proiect de hotarare privind intocmirea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui trotuar, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Negociere fara publicare de anunt ianis31 ianis31 Am un contract de executie a unui studiu de fezabilitatecare pentru reabilitarea unui drum, care s-a finalizat in urma cu 4 luni. Acum constat ca am finantare ... (vezi toată discuția)