Buna! In primul rand va multumesc pentru atentia acordata! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Sotia mea se plimba azi cu copilul (10 luni) pe strada cand a fost abordata de un individ care zicea ca se ocupa cu recrutarea de modele (copii mici, tineri etc.) si daca este cumva interesata ca si copilul nostru sa devina model. Binenteles foarte bucuroasa ea a fost de acord si s-a dus in birou cu omul. In birou se mai afla o doamna si au discutat si au incheiat un contract intre parti in care scria ofera servicii de promovare care costa 100 RON, suma nereturnabila si ca la fiecare sedinta vor primi suma de 50-80Eur daca vor fi selectati. Am uitat sa mentionez ca a fost de fata si bunica care a platit aceasta suma. Binenteles ca in acest timp sotia mi-a comunicat toate intamplate prin mesaje si eu am zis ca sa nu plateasca si sa plece de a acolo ca foarte probabil sunt niste "tepari". Dar din nefericire bunica a platit au primit un bon fiscal si au plecat urmand ca maine sa se intoarca sa se faca o poza care va fi publicat pe un site mentionat in contract. Binenteles seara cand ajung acasa primul lucru care fac verific firma si siteul amandoua infiintate la inceputul anului, firma e din Bucuresti si presupun ca punctul de lucru in orasul nostru iar pe site nu apar nici un fel de informatii de contact, doar vreo 2-300 de poze cu oameni normali fotografiati probabil cu telefonul mobil, dar in orice caz nu inspira profesionalism. Ceea ce mi se pare dubios este, ca de ce se cer bani cand nicaieri altundeva nu am citit sau auzit de asa ceva, in schimb am citit ca in cluj sa mai intamplat astfel de cazuri si binenteles au fost "tepe". As vrea sa stiu daca ma duc maine si le zic ca eu ca si tata nu sunt de acord sa apara poza cu copilul meu pe orice site de "promovare" care nu inspira deloc incredere si profesionalism si daca am sanse sa recuperez eventual si suma platita, si mai ales as vrea sa stiu daca sotia si bunica au fost inselati sau nu. Multumesc!
Ilegalitate nu cred ca au comis. In general se acopera foarte bine. Aceste firme traiesc din naivitatea oamenilor. Imi aduc aminte ca in Bucuresti - la metrou Romana erau tot felul de "personaje" care incercau sa te convinga sa iei parte la o preselectie, unde plateai intre 60-100 lei si exista marea sansa sa fii selectat/a pentru album foto, etc. In general sunt foarte convingatori. Prin urmare, data viitoare trebuie sa ramana ferme pe pozitie si sa nu mai plateasca.