avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda vigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda vigneta

Buna ziua!

Am dat in chirie din 08.02.2016 o autoutilitara de 7.5 tone inegistrata pe persoana fizica, unei firme care mi-a platit doar chiria pe luna februarie si apoi abia mi-am recuperat masina in luna iulie.
Plata vignetei revenea firmei respective.
In 10.10.2016 am primit un proces verbal de constatare a contraventiei din 23.08.2016 prin care s-a constatat ca masina a circulat in 04.03.2016 fara vigneta valabila. Cum as putea solicita inlocuirea sanctiunii amenzii cu avertisment? Pana acum am avut tot timpul vigneta achitata la timp si nu mai am nici o amenda pt lipsa vignetei.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:20, 11 Octombrie 2016
Aveti contract incheiat cu firma respectiva? Daca da si in contract este stipulat ca obligativitatea achitarii taxelor de drum revine firmei respective, atunci va puteti recupera banii adresandu-va societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta andyyy_77 andyyy_77 Buna seara. Astazi am trecut cu masina (autoutilitara pana in 3.5 tone) pe langa o camera mobila rovigneta, masina neavand rovinieta platita deoarece nu se ... (vezi toată discuția)
Amenda datorita completarii gresite a rovinietei Ovidiu700 Ovidiu700 Buna ziua. In luna martie am circulat in afara orasului, iar inainte de a pleca la drum mi-am facut rovinieta. Ceea ce nu am observat a fost faptul ca ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru proiectoare otto2007 otto2007 Buna seara, Mi s-a ars un bec la farul din dreapta, mergand noaptea pe un drum national plin de gropi am aprins proiectoarele. M-a oprit echipajul, mi-a dat ... (vezi toată discuția)