avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

Buna seara. Astazi am trecut cu masina (autoutilitara pana in 3.5 tone) pe langa o camera mobila rovigneta, masina neavand rovinieta platita deoarece nu se prea circula cu ea. Din cate am inteles amenda va veni acasa, cuantumul minim cred ca va fi de 750lei.
1.Se poate plati in 48h la jumatate?
2. In cat timp sa ma astept ca va veni amenda acasa?
3. Se poate contesta astfel incat sa castig? Care ar fi costurile de judecata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:33, 25 Septembrie 2012
1-Da, se poate achita in termen de 48 de ore de la comunicare jumatate din cuantumul amenzii aplicate
2-In maxim 6 luni de la data constatarii contraventiei
3-In conditiile in care nu detineti rovinieta valabila,care ar fi "punctul dv forte" in motivarea plangerii contraventionale?
Daca stapaniti procedura ,nu va costa nimic,castigati experienta
Daca nu stapiniti procedura,preturile variaza de la persoana specializata la alta ,fiecare apreciind diferit valoarea serviciilor sale pe care le poate presta pentru reprezentarea si apararea intereselor clientilor
3. Stiu ca vechiile amenzi nu erau semnate de agent constatator si astfel puteau fi atacate in instanta astfel procesul verbal fiind lovit de nulitate absolută.
[ link extern ] /
Nu stiu daca am voie cu link-uri externe, rog admin sa-l stearga in acest caz.

Daca as cumpara rovinieta acum banuiesc ca ar fi inutil ca sa scap de amenda, asa este?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
andyyy_77, utilizator
sfatul meu este sa platiti jumatate din amenda in termenul de 48 de h de la comunicare si sa faceti totodata plangere contraventionala. in cazul in care se admite plangerea, va recuperati banii (ii solicitati si depuneti chitanta de achitare la dosar).
In cazul dv ,cand la momentul constatarii contraventiei nu detineati rovinieta,nu se justifica a mai pune in discutie "vechile amenzi...."
Pentru data cand ati circulat pe drumurile publice pe tronson de drum unde legea prevede obligativitatea detinerii de rovinieta,nu ati detinut document valabil,astfel incat achizitia ulterioara acelui eveniment nu va exonereaza de responsabilitatea faptei,ci in viitor va fereste de alte situatii neplacute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu rovigneta sandoor sandoor Buna ziua, am o Dacie double cab, de 3 ani, pentru care anual in Octombrie cumpar rovigneta pe un an de zile ca sa nu mai am problema in urmatorii 12 luni. In ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadr mirabelaanamaria mirabelaanamaria Buna ziua, am achizitionat in 05.2018 un autoturisam (fara rovinieta).Am achizitionat rovinieta pt 7 zile , actele cu Anaf si inmatricularea au durat 14 zile, ... (vezi toată discuția)