avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda CNADR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda CNADR

Buna ziua, am achizitionat in 05.2018 un autoturisam (fara rovinieta).Am achizitionat rovinieta pt 7 zile , actele cu Anaf si inmatricularea au durat 14 zile, am uitat ca am rovinieta doar 7 zile si am fost surprinsa pe autostrada cu autoturismul fara rovinieta ( poza CNADR). Procesul verbal a fost trimis vechiului proprietar (deorece nu apucasem sa o inmatriculez) in data de 03.09.2018. Am trimis bani prin banca vechiului proprietar in data de 11.09.2018, iar el sa prezentat la ghiseul ANAF sa plateasca amenda la jumatate din contraventie ( conform cod fiscal 15 zile de la confirmare) in data de 14.09.2018, dar casierele de la ANAF nu au vrut sa incaseze contravaloarea PV la jumatate de suma deorece ele spun ca amenda este din 05.2018 iar in PV se specifica 48 ore de la confirmare. Proprietarul vechi sustine ca plicul a fost lipit pe usa apartamentului ( se afla in concediu) si ca pe cofirmarea de la anaf ar exita un martor? ,Care este amendamentul carui fapt nu pot incasa amenda la jumatate de pret? si cum pot confirma primirea plicului daca nu este semnat de cel in cauza? Conform noului cod fiscal se specifica 15 zile ( calendaristice?) de la data confirmarii.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:47, 18 Septembrie 2018
Sunt mai multe observatii de facut:
1. In PV de contraventie pt. rovigneta data constatarii efective, difera de data cind s-a intimplat evenimentul. Data constatarii e cea de baza, acesta e un tip special de contraventie, in care se face analiza video si se constata la ceva timp dupa ce s-a intimplat.
2. Data luata de baza la plata la jumatate in 48 de ore se ia data de pe plic, care ar trebui receptionat cu confirmare de primire si aceea e data de baza.
3. Legea 203/2018 prevede ca incepind din 24 august 2018 termenul de 48 de ore pentru plata la jumatate a unei contraventii se mareste la 15 zile. Chiar daca pe formular e gresit si data constatarii e dupa 24 august, termenul legal de plata la jumatate este de acum 15 zile.
www.avocatnet.ro/articol_489...
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
latka, utilizator
Eu am inteles acest lucru dar ce este de facut in cazul in care la casieria Anaf este o desteapta care nu vrea sa incaseze jumatate din contravaluarea amenzii? ( in lege nu se specifica 15 zile calendaristice sau lucratoare, oricum ar fi fost ele ma aflam in cele 15 zile).
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
mirabelaanamaria, utilizator
Deja s-au facut 2 drumuri la Anaf si a expirat si termenul de 15 zile calendaristice.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
mirabelaanamaria, utilizator
Fiecare casiera are un sef. Chemati-l prima data. Faceti apoi o plingere scrisa la care sa va raspunda tot in scris. Amenintati cu justitia si aratati-le temeiul legal. Daca nu si nu...chiar trebuie sa apelati la justitie.

Acum vad ca a expirat termenul. Depuneti plingere contraventionala si cereti repunerea in termen.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
latka, utilizator
A spus de la casieria Anaf desi a fost facuta dovada ca autoturismul nu mai era e numele din PV, desi eram in termenul celor 15 zile (calendaristice), ca sa rezolv situatia in instanta cu cei de la Cnadr ca ea nu poate incasa jumatoate din contraventie. Fratilor in ce fel de tara traim? Trebuie sa ne dam in judecata si daca am castig de cauza cine suporta contavaloarea taxelor de judecata?

Alte discuții în legătură

Taxa vignieta Horea52 Horea52 Am uitat pur si simplu sa platesc vignieta 2 luni jumate (iulie-aug si sep 2016).Bineinteles ca imediat ce am realizat ca nu am vignieta am cumparat una anuala ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)