avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Faliment RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Faliment RADET

Buna ziua!

Imi poate explica cineva, ce se intampla cu asociatiile de proprietati si alte institutii (scoli, spitale etc) cu datorii la RADET, in situatia in care RADET a intrat in faliment??!!

Am urmarit o emisiune cu d-na Firea, legat de faliment ELCEN si RADET, dar nu a spus nimic legat de acest aspect.


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giotto_2016 , utilizator 08:29, 17 Octombrie 2016
Nu au intrat in faliment ci in insolventa. Diferenta consta in aceea ca in cazul insolventei societatile se pot redresa prin reorganizare/restructurare, in cazul falimentului societatile se desfiinteaza.
In ambele cazuri debitorii sunt obligati sa isi achite datoriile.
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns.

Dar mai am o intrebare: daca am castigat un prim proces cu RADET si instanta a anulat o ordonanta RADET, se mai tine cont de ea?!.
In luna august, ne-am trezit cu un executor al ELCEN-ului pentru recuperera debite. L-am lamurit ca am catigat ordonanta si pana la un alt proces, nu are ce sa execute!

E o nebunie generala pana se vor clarifica toate aspectele!
giotto_2016,

Pot sa va spun ca nebunia este in toata tara.
Si la noi fostul furnizor de energie termica (ET) a "capotat" . Ca a vrut sau nu, asta este, insa debitorii, pentru ca nu si-au achitat debitele, unele istorice, au fost chemati in instante de catre cei care se ocupa cu lichidarea si reorganizare...
Intre timp, fostul furnizor (la noi CET-ul) a fost preluat la inceput de catre Consiliul Local, iar acum contractele de furnizare a ET au fost transferate la o noua firma care se ocup[ cu furnizarea si distributia ET.
Banuiesc ca si la Bucuresti este aceeasi situatie, insa nu disperati. Trebuie vazut la as. prop. cu cine aveti contracte de furnizare a ET si doar acel furnizor va poate actiona in instanta - daca este cazul. Ceilalti care sunt cu fluturatul hartiilor, incearca sa profite de intreaga harababura, insa nu cred ca au succes.
Pe de alta parte, debitele sunt debite si trebuiesc achitate catre furnizorul de ET - adica nu asteptati sa va inchida vanele de caldura. In fapt, inca de pe vremea "regretatului" s-a tot "tras mata de coada", adica, lasa dom-le ca au sa-si achite ei caldura, sau cum sa-i lasi in plina iarna fara caldura?
Directivele curgeau garla din parte celor care vremelnic ocupau functii de conducere, iar rezultatele se vad, insa abia acum s- ajuns cam la limita.
Este drept ca toata lumea stie despre ce este vorba dar se arunca cu responsabilitatile de la unul la altul (acum pe cai se afla furnizorul de gaze naturale, care refuza sa le mai furnizeze celor care nu le achita...).
Succes!
Buna dimineata!

Multumesc pentru incurajari.
Blocul in care locuiesc nu mai are apa calda si caldura din anul 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare bloc de la caldura din cauza unui restantier crisss2011 crisss2011 Buna ziua Astazi am aflat, in luna octombrie ,ca blocul nostru a fost debransat de la caldura din cauza unui restantier.Blocul are apa calda iar pe ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari a oprit caldura in bloc samsungspica samsungspica In blocul in care locuiesc de la 1Aprilie s-a oprit caldura , fara ca noi proprietarii sa fim de acord cu acest lucru . Sunt familii cu copii mici , persoane ... (vezi toată discuția)