avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neaprobat de superior
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neaprobat de superior

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 16 saptamani, am anuntat angajatorul in scris, dar superiorul meu refuza sa imi semneze concediul de odihna (3 zile). Mentionez faptul ca in ultima perioada am avut concedii medicale si invoiri pe baza faptului ca m-am simtit foarte rau si am stat acasa. Am mai solicitat aceste zile la inceputul lunii cand trebuia sa plec din tara si la fel nu a vrut sa imi semneze, urmand ca eu sa nu mai plec si sa pierd banii pe care i-am platit pentru biletele de avion. Va rog sa imi spuneti ce pot face in aceasta situatie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 11 Octombrie 2016
Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

De asemenea, puteti sesiza Inspectia Muncii sau ITM-ul, intrucat aceste institutii au atributii de control in ceea ce priveste stabilirea si acordarea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile fără plată perdy perdy Angajatorul îmi dă 4 zile fără plată pe lună cu motiv că nu are comenzi și refuză să îmi acorde în acele zile concediul de odihnă, eu mai am din ... (vezi toată discuția)
Concediu neefectuat ino2010 ino2010 Bună ziua, Am restante toate zilele din concediul de odihnă pe anul 2016. Angajatorul îmi poate refuza o cerere de efectuare a acestor zile începând de ... (vezi toată discuția)