O modalitate la moda de lucru a "justiei" romane este urmatoarea. Tu faci o petitie in care vorbesti de un infractor protejat de politie. Acea petitie e subit transformata in plangere penala desi nu cumuleaza conditiile de a fi o plangere penala.
Apoi, evident, procurorul prieten cu politia constata ca aia e o petitie si de fapt nu e plangere penala si claseaza. Politistul spune mari minciuni in referatul de clasare dar am auzit ca si daca mergi la instanta cu ele, tot ca ei ramane. Statul de ...drept.
Ca sa taci si in veci sa nu mai ai tupeu sa te iei de golanii protejati de politie te incalta si cu 1000 lei cheltuieli judiciare.
Am facut plangere la prim procuror si urmeaza la instanta. Intre timp insa nu au mai avut rabdare si mi-au trimis si somatie ca ma executa.
Cum scap de aceste cheltuieli judiciare va rog?
Fac contestatie la executare? Sau pot si altceva face?
[Nu aveti posibilitatea sa selectati userii care raspund.]
Am depasit termenul de atacat ordonanta prim procuror la instanta, se mai poate face acum?
Contestatiile au sanse la instanta? Daca sunt acolo in referatul de clasare atat minciuni cat si ilegalitati scrise de politisti si preluate fara control de procurori?
Multumesc, domnule avocat, toata stima!