avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta in familie

Salutare ,

Am si eu o mare problema in familie si anume
Verisoara mea este casatorita de aprox 1 an cu un barbat destul de violent ,bataia este rupta din rai - deviza lui , care periodic ,daca nu zilnic o agreseaza ,verbal ,fizic .Ea a intentat divort insa momentan este vacanta si nu poate face nimic .
De curand a plecat de acasa ,dormind la o prietena fff buna ,perioada de o saptamana in care sotul nu a stiut nimic despre ea .Intre timp ,inainte de plecare ,care nu a fost planuita ,uitase acetele in casa ,plecand prin oras cu treaba ,actele ramanand in caminul conjugal .
Privata de acte nu poate face nimic ,chiar nimic ,fapt pentru care l-a sunat pe sot sa-i dea actele .Intre timp el s-a dus la politie si a declarat-o DISPARUTA ,lucru fiind verificat de catre ea personal la un post de politie (nu dau nume) .
Problema este ca ea a acceptat sa se intalneasca cu agresivul sot pentru a discuta ca doi oameni maturi .Toate OK ,stai sa vezi ca nu am gasit actele ,dar tu vino acasa ca le gasim noi ,a dus-o cu zaharelul ,iar cand sa o conduca cu masina spre locuinta prietenei ei ,a inceput sa o bata - NUMAI IN STOMAC SA NU LASE URME .De frica si sub amenintarea bataii continue ,acesta a dus-o la casa unde locuiesc ,fiind inchisa in camera .
Acum ea nu are cum sa plece ,fiind in casa si socrii ei care ii tin parte fiului .Atunci cand el nu este acasa ,este monitorizata .Eu consider ca si sechestrare acest lucru ,pt ca este privata de bani ,bunuri ,libertate .In plus ea se afla in tratament de lunga durata (o boala destul de grea) si nu primeste medicamentele ,ei spun lasa ca esti bolnava mintal - BONLNAV INCHIPUIT .
Chiar m-a amenintat si pe mine el ca face si drege ,si nu stiu ce sa fac !
Daca ma duc la politie ,mi-e teama de altceva ,ea de frica lui ,razbunarea ulterioara (peste saptamani - luni) ,sa spuna ca este bine .Semne de violenta se vad ,mana fisurata in urma cu ceva luni etc .
Astept un raspuns din partea voastra ,fiindu-mi teama sa nu se Sinucida !!!
Este cu psihicul la pamant !

Va multumesc mult !

Leonard
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:32, 28 August 2009
Primul si primul lucru ar fi ca sora Dvs. sa scapa de acel barbat, adica sa-si ia actele si sa fuga de acasa fara sa spune unde este. Dupa acea poate sa se prezinta la un institut de medicina legala pentru a primi un certificat medico-legal, cu care poate sa faca plangere penala pentru loviri si alte violente (sau depinde ce iese din certificatul medico-legal), si pe baza celor amintite sa intenteze divortul -- pentru toate aceste sa-si angajeze un avocat, care sa o reprezinta, sa nu trebuie sa-l mai intalneasca sotul.

Singura solutie legala este sa faca plangere penala si sa-l paraseasca definitiv. Violenta nu aduce nimic, nici macar in caz de legitima aparare.

Inca ceva: In unele tari sunt asa numite "case de femei" unde femeile pot sa refugieze in asemenea cazuri -- aceste case sunt pazite si barbati nu sunt lasate sa intra. Daca cunoasteti o astfel de casa, poate sa refugieze acolo.
Puteti suna la 112 si solicita sprijinul autoritatilor.
Dintre doua lucruri rele puteti sa-l alegeti pe cel mai putin rau!
Este privare de libertate ,sechestru ,ea poate face plangere la politie -spunand ca este amenintata ,batuta ,etc ,si poate cere pe cale de ordonanta presedintiala ,evacuarea sotului turbulent din locuinta,sa mearga si la parchet .Putea de la prietena ei sa faca aceste lucruri . Daca poate sa fuga cat mai repede pentru ca este in mare pericol. Ea are parinti ? Sa le povesteasca tot cosmarul si sa vina sa o ia acasa acum cat mai traieste -la cat este de violent o poate omori in orice secunda.
~ Conținut șters la cerere ~
Verisoara mea este casatorita de aprox 1 an cu un barbat destul de violent ,bataia este rupta din rai - deviza lui , care periodic ,daca nu zilnic o agreseaza ,verbal ,fizic .Ea a intentat divort insa momentan este vacanta si nu poate face nimic .

Chiar daca in tipare romanesti culturale exista aceasta zicala , si unii chiar si-au apropriat-o in viata , punand-o in aplicare pe sotii , copii , rude , si asa mai departe , aceasta n-ar nicio eficienta .Mai mult , incurca lucrurile si produce mare suferinta.Nicio persoana nu merita sa accepte un comportament ce-i injoseste conditia umana : verisoara dumneavoastra sa depuna plangere penala pentru infractiunea de loviri sau alte violente , lipsire de libertate in mod ilegal .
Orice persoana interesata poate face un denunt in acest sens .
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Amenintari din partea fostului sot al verisoarei sotiei mele Cristi_Gologan Cristi_Gologan In iarna aceasta, verisoara sotiei mele a solicitat inceperea procedurii de divort impotriva fostului ei sot. Acesta a inceput de atunci sa o ameninte pe ... (vezi toată discuția)
Verișoara mamei mele, intr-o stare foarte precară de sănătate, este ținută de soț sub cheie. nu este privare de libertate? kubolens kubolens Buna ziua, Acum vreo două săptămâni, mama mea sosită într-o vizită la țară, a trecut pe lângă casa verișoarei sale, a văzut că arata tare rău ... (vezi toată discuția)
Amenintare - procedura plangere monica75 monica75 As dori sa stiu ce masuri se pot lua impotriva cuiva care te ameninta ca iti face rau, acea persoana este cetatean strain. (vezi toată discuția)