avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintregire familie Germania, asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintregire familie Germania, asigurari de sanatate

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca/cum se poate rezolva urmatoarea situatie: fiica mea si familia ei (sot si copil) locuiesc in Germania de 12 ani, copilul e nascut acolo, au cetatenie, servicii stabile, un apartament cumparat acolo in rate, pe termen (f.) lung; eu si sotul meu (tineri pensionari!) dorim sa putem locui la ei pe perioade mai scurte sau mai lungi, in functie de programul de scoala al copilului (aflat abia in cls zero); cum putem beneficia de serviciile de sanatate in Germania? Cardul nostru de sanatate este NUL, din pacate, credeti-ma ca stiu ce spun din proprie experienta; pot ei sa "ne treaca" pe fisa lor de sanatate, la medicul lor de familie? Noi avem aici pensii foarte mici (610+875 lei), deci ne este greu sa platim asigurari in Germania...Va multumesc pentru orice informatie utila si va doresc sa fiti sanatosi si voiosi!

Alte discuții în legătură

Cetatean strain cu domiciliul in romania? Saso Saso exista acest titlu? fiica noastra este copilul..a doi cetateni! eu cetatean ro si sotul cu dubla cetatenie cetatean german si roman de curind ne-am ... (vezi toată discuția)
Nastere in suedia - sotie rezident in suedia asigurata in romania guritaoana guritaoana Buna ziua! Sunt cetatean al Romaniei, iar sotul meu este roman cu cetatenie dubla(si suedeza) stabilit in Suedia. Ne-am casatorit de 1 an si acum asteptam un ... (vezi toată discuția)
Plata cass brincova brincova Buna ziua, fiul meu are 20 ani si pana acum o luna era in cls XII, din cauza absentelor a fost exmatriculat si inscris de anul viitor la fara frecventa ... (vezi toată discuția)