avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa concediul de crestere copil

Am nascut anul trecut pe 16.04.2015 si am optat pt CCC pana la 2 ani. Vreau sa ma intorc la munca mai devreme pt a beneficia de stimulentul de insertie. Normal , ar trebui sa ma intorc in Martie 2017 , insa vreau sa ma intorc din Ianuarie 2017. Am vorbit cu contabila (lucrez la un CMI) si mi-a zis ca nu ma pot intoarce pt ca asta ar insemna ca cea care este angajata in locul meu sa isi dea demisia (lucru pe care nu il va face pt ca ea doreste sa intre in somaj dupa ce termina perioada). Ce pot face in acest caz ca sa pot si eu sa ma intorc la munca si fata care e in locul meu sa intre in somaj? Contractul ei de munca inceteaza in Martie 2017.
Cel mai recent răspuns: ionutsav , utilizator 14:47, 13 Octombrie 2016
Colega care v-a luat locul pe ce durata este angajata , determinata sau nedeterminata ?
Este angajata pe perioada determinata , pana in Martie 2017
ionutsav a scris:

... Normal , ar trebui sa ma intorc in Martie 2017 , insa vreau sa ma intorc din Ianuarie 2017. ....


In acest caz, devin aplicabile prevederile art.84 alin.2 C.mun.,si anume : In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

In situatia in care refuza sa va primeasca, sesizati ITM-ul /Inspectia Muncii
"momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular ar fi in Martie 2017 , insa eu doresc sa ma intorc in Ianuarie2017 sau in Februarie 2017 pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
Momentul incetarii este momentul - data - in care dvs doriti sa reveniti la munca.

Alte discuții în legătură

Revenire din concediul de crestere a copilului inainte de termen caminante caminante Buna ziua, am nascut pe data de 30 mai 2012 si mi-am facut cerere pt concediu de crestere a copilului pe o perioada de doi ani. As vrea sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu Ramona Valerica Ramona Valerica Sunt titulară în învățământ și am cim suspendat deoarece sunt în ccc.Copilul e născut în octombrie 2017 , iar eu aș vrea să mă întorc la muncă ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere copil buziladiana buziladiana Buna ziua. In 5 octombrie 2009 am nascut primul copil intrand in CCC pana in 5 octombrie 2011 dar in 19 iulie 2011 am nascut cel de-al doilea copil optand ... (vezi toată discuția)