Buna ziua,
As avea o intrebare daca ma puteti ajuta.
In calitate de PJ doresc sa achizitionez o masina in leasing.
Firma de leasing doreste ca si garantie 5 bilete la ordin in alb.
In contract la capitolul garantii scrie urmatoarele:
- 5 bilete la ordin in alb, emise de Utilizator. Utilizatorul mandateaza Finantatorul sa le completeze, in cazul aparitiei oricaruia dintre cazurile de culpa prevazute la art. x din Conditiile Generale de Leasing, cu sume partiale sau cu intreaga suma datorata, rate si orice alte sume prevazute in Contractul de Leasing, cu orice data a scadentei si/sau cu orice element al biletului la ordin ramas in alb, dupa cum vointa si interesele Finantatorului o cer.
Contractele pentru constituirea garantiilor in forma legala, sub semnatura prIvata si/sau autentificata si inscrise la organele abilitate prin lege fac parte integranta din prezentul contract.
Executarea contractului.
In caz de neexecutare Creditorul poate folosi mijloacele proprii pentru luarea in posesie a bunului afectat garantiei.
Acum intrebarea.
In contract nu este specificat daca biletele la ordin trebuie sa fie avalizate, este mentionat doar "bilete la ordin in alb", verbal am stabilit ca biletele nu vor fi avalizate. Alte garantii nu exista. In contextul celor relatate mai sus ar trebui sa fiu atenta la acele bilete la ordin? Eu nu doresc sa avalizez acele bilete la ordin. Avand in vedere ca le voi emite in alb poate exista vreo problema? Este normal sa le emit in alb? Alte aspecte la care ar trebui sa fiu atenta?
Nu inteleg de ce in contract la capitolul Executarea contractului spune ca in caz de neexecutare Creditorul poate folosi mijloacele proprii pentru luarea in posesie a bunului afectat garantiei. Se refera la biletele la ordin? Fiindca alte garantii nu exista.Sau e doar o formulare standard?
Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac fiindca pana acum nu am mai eliberat bilete la ordin si nu vreau sa fac .vreo greseala. Ar putea firma de Leasin sa ma "pacaleasca" in vreun fel?
firma de leasing nu va pacaleste.asta este moselul de contract.daca nu platiti doua rate ei introduc biletele la ordin in banca si atunci este posibil sa intrati in incidenta bancara