avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... termen solutionare petitie depasit- unde sesisez?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

termen solutionare petitie depasit- unde sesisez?

Buna ziua,

catre cine ar trebui sa fac o sesizare in situatia in care urmatoarele institutii au depasit termenul de 45 de zile de raspuns la o petitie:
- Primaria
- Prefectura
- ANAF

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 66ani , utilizator 12:16, 13 Octombrie 2016
LEGE Nr. 554 din 2 decembrie 2004
LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV

ART. 8

(1) Persoana vatamata �ntr-un drept recunoscut de lege sau �ntr-un interes legitim,
printr-un act administrativ unilateral, nemultumita de raspunsul primit la pl�ngerea
prealabila adresata autoritatii publice emitente sau daca nu a primit nici un raspuns �n
termenul prevazut la art. 7 alin. (4), poate sesiza instanta de contencios administrativ
competenta,
pentru a solicita anularea, �n tot sau �n parte, a actului, repararea pagubei
cauzate si, eventual, reparatii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa
instantei de contencios administrativ si cel care se considera vatamat �ntr-un drept al
sau, recunoscut de lege, prin nesolutionarea �n termen sau prin refuzul nejustificat de
solutionare a cererii.
adica sa-i dau in judecata?
Buna ziua,
Da, este singura cale.
Dosarul se judeca la Tribunalul de care tine institutia, in contencios administrativ.
va trebui sa tineti seama de prevederile CAPITOLUL II: din legea 554/2004 actualizata Procedura de solutionare a cererilor in contenciosul administrativ
Articolul 7: Procedura prealabila
(1)Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie sa solicite autoritatii publice emitente sau autoritatii ierarhic superioare, daca aceasta exista, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia.
(11)In cazul actului administrativ normativ, plangerea prealabila poate fi formulata oricand.
(2)Prevederile alin. (1) sunt aplicabile si in ipoteza in care legea speciala prevede o procedura administrativ-jurisdictionala, iar partea nu a optat pentru aceasta.
(3)Este indreptatita sa introduca plangere prealabila si persoana vatamata intr-un drept al sau sau intr-un interes legitim, printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept, din momentul in care a luat cunostinta, pe orice cale, de existenta acestuia, in limitele termenului de 6 luni prevazut la alin. (7).
(4)Plangerea prealabila, formulata potrivit prevederilor alin. (1), se solutioneaza in termenul prevazut la art. 2 alin. (1) lit. g).
(5)In cazul actiunilor introduse de prefect, Avocatul Poporului, Ministerul Public, Agentia Nationala a Functionarilor Publici sau al celor care privesc cererile persoanelor vatamate prin ordonante sau dispozitii din ordonante, precum si in cazurile prevazute la art. 2 alin. (2) si la art. 4 nu este obligatorie plangerea prealabila.
(6)Plangerea prealabila in cazul actiunilor care au ca obiect contracte administrative are semnificatia concilierii in cazul litigiilor comerciale, dispozitiile Codului de procedura civila fiind aplicabile in mod corespunzator. In acest caz, plangerea trebuie facuta in termenul de 6 luni prevazut la alin. (7), care va incepe sa curga:
a)de la data incheierii contractului, in cazul litigiilor legate de incheierea lui;
b)de la data modificarii contractului sau, dupa caz, de la data refuzului cererii de modificare facute de catre una dintre parti, in cazul litigiilor legate de modificarea contractului;
c)de la data incalcarii obligatiilor contractuale, in cazul litigiilor legate de executarea contractului;
d)de la data expirarii duratei contractului sau, dupa caz, de la data aparitiei oricarei alte cauze care atrage stingerea obligatiilor contractuale, in cazul litigiilor legate de incetarea contractului;
e)de la data constatarii caracterului interpretabil al unei clauze contractuale, in cazul litigiilor legate de interpretarea contractului.
(7)Plangerea prealabila in cazul actelor administrative unilaterale se poate introduce, pentru motive temeinice, si peste termenul prevazut la alin. (1), dar nu mai tarziu de 6 luni de la data emiterii actului. Termenul de 6 luni este termen de prescriptie.
Multumesc pentru raspuns!
Daca doar asta este rezolvarea, atunci se explica de ce ii doare ii cot pe functionarii publici si nu raspund la sesizari- ba mai mult, te ignora, de parca nu existi, iar daca ii intrebi de raspuns, devin si artagosi si se mai si rastesc la tine ... cine are timp de actionat in instanta, la modul in care se misca procesele in Ro? :-((
Sunt functionar public, si doare cind cineva loveste in toti functionarii publici. Nu sunt toti la fel ! Eu la rindul meu sunt nedreptatita, si imi caut dreptatea de foarte mult timp. Cred ca aceasta va mai veni doar de la bunul Dumnezeu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prealabila in contencios emil6702 emil6702 As dori sa stiu daca in cazul restituirii timbrului de mediu auto, dupa ce am facut cererea de restituire la AFP la care nu am primit raspuns in termen legal ... (vezi toată discuția)
Anulare contract concesiune anjinsan anjinsan Buna ziua, Anularea unui contract de concesiune (care este act de gestiune) este de competenta instantei de contecios administrativ ? Trebuie indeplinita ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)