avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inginer- scutire impozit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inginer- scutire impozit

Buna ziua!
Ca proaspata absolventa de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, specializarea Retele si Software de Telecomunicatii in cadrul Universitatii Politehnica, dupa noul plan de invatamant de 4 ani, pot beneficia de scutirea de impozit conform Ordinului 250/2004 ?
Mentionez ca am dus angajatorului adeverinta care tine locul diplomei de inginer deoarece diploma nu a fost tiparita de catre facultate inca. Raspunsul angajatorului a fost sa mai astept...si am asteptat 1 luna de zile iar cand am cerut noi lamuriri mi s-a spus sa mai astept iar pentru ca nu sunt siguri ca ma incadrez la deducerea de impozitul pe venit...de unde vine aceasta nesiguranta? Angajatorul a procedat corect? Am dreptul sau nu sa beneficiez de aceasta scutire?
Va multumesc anticipat!

O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 19:45, 23 Noiembrie 2010
Asa cum am promis, am venit si cu solutionarea problemei...
Am rezolvat!
Inainte de a merge la facultate pentru inca o adeverinta suplimentara pentru echivalarea specializarii, am mai trecut inca o data pe la departamentul de HR din compania multinationala in care lucrez X-( . Am vrut sa vada ca sunt bine informata si le-am dat si cateva exemple de colegi (actuali colegi de munca, fosti colegi de facultate, care au terminat aceeasi specializarea ca si mine) care si-au primit deducerea. Plus ca le-am mai explicat ca stiu care imi sunt drepturile si obligatiile, stiu ca ordinul 250/2004 nu a fost modificat (in urma indicatiilor tuturor celor care mi-au raspuns aici pe forum) si nici nu am venit sa cer ceva fara sa mi se cuvina ...
initial, au inceput cu replici de genul: "nu s-a updatat ordinul, nu putem face nimic pentru tine", "nici noi, cei de la HR nu stim daca alti colegi de ai tai de munca primesc sau nu deducerea" (cum e posibil sa vina cu asemena explicatii? X-( )...etc...
azi, am primit un telefon de la HR in care mi-au spus ca, brusc, nu mai e necesar niciun alt act doveditor si voi primi deducerea... ce minune s-a intamplat oare de si-au schimbat argumentele conform carora nu aveam dreptul sa primesc acei bani?
Cred ca a fost o greseala din partea lor...acum chiar nu mai conteaza, important e ca mi-am rezolvat problema, dar ar trebui ca pe viitor sa nu mai pateasca si altii asa ceva...#-o...in fine...in tara asta murim cu dreptatea in brate...

Tuturor mult succes si sper sa nu aveti niciodata parte de intamplari neplacute!

Laura :D
Dar scutirea de impozit pentru programatori nu a fost anulata o data cu introducerea cotei unice de impozitare, sau cel tarziu la 1 ianuarie 2007?
@Daniel I: Nu.
Am si eu o nelamurire tehnica. Nu-mi dau seama din ordinul din 05/2004 care reglementeaza scutirea, daca o firma proaspat inregistrata in obiectul de activitate cod CAEN 7221, 7222 poate opta pentru scutirea de impozit, atat a unor angajati existenti cat si a unora noi. Mie mi se pare ca nu prea se indeplineste conditia 4. Totusi, conform aceleiasi conditii as interpreta si ca unui nou angajat, chiar daca firma e eligibila de multi ani, nu-i poate oferi in primul an scutirea de impozit deoarece nu a realizat venit de cel putin 10000$ pe capul lui in anul precedent. Poate cineva sa lamureasca aceste aspecte? Va multumesc.
Nu stiu ce sa va spun despre primul an de activitate: sunt tentat sa zic ca nu se poate aplica scutirea. S-ar putea ca ordinul sa cuprinda unele prevederi in acest sens, dar nu pot verifica acum.

Dar, in privinta angajatilor noi, imi amintesc ca ordinul nu conditioneza decat norma de bani pe cap de inginer, nu pe inginer nominal.
Deci, cate vreme aveti sumele respective si pentru noi angajati, puteti aplica ordinul, chiar daca sumele nu sunt (evident) realizate de ei.

Alte discuții în legătură

Programatori/analisti programatori fara studii de specialitate nicolebanarie nicolebanarie Un \"Bine v-am gasit!\" tuturor, in primul rand. Nelamurirea mea e simpla: vreau sa stiu in ce masura se poate angaja cineva la o companie particulara pe un ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programatori in 2011 kingcbc kingcbc Doresc sa stiu daca programatorii mai beneficiaza si in 2011 de scutire de impozit la salarii? Lucrez ca programator de 3 ani la o firma de IT si web design ... (vezi toată discuția)
Absolvent forma scurta / absolvent forma lunga ! help ! Alexandru_C Alexandru_C Buna ziua, Am o mare nelamurire. Sunt absolvent de colegiu, sunt angajat intr-o multinationala pe un post de programator. Salariul meu brut este de 1800 ... (vezi toată discuția)