avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de renuntare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de renuntare

Buna ziua,

O declarație de renuntare data și care nu mai poate fi revocata dacă nu este folosită la acceptarea succesiunii, persoana care a dat declarația de renuntare poate accepta succesiunea?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:15, 13 Octombrie 2016
În tot cursul termenului de opţiune, renunţătorul poate revoca renunţarea, dacă moştenirea nu a fost deja acceptată de alţi succesibili care au vocaţie la partea care i-ar reveni, dispoziţiile Art. 1120 aplicându-se în mod corespunzător.
Revocarea renunţării valorează acceptare, bunurile moştenirii fiind preluate în starea în care se găsesc şi sub rezerva drepturilor dobândite de terţi asupra acelor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire viorel77 viorel77 In 2008 am renuntat la mostenire prin act notarial. Acum in 2019 pot sa anulez actul de renuntare si sa redevin mostenitor? (vezi toată discuția)
Retractarea renuntarii la mostenire in instanta danaana danaana Buna seara, am dat o declaratie de renuntare la masa succesorala fara sa stiu ca dupa moartea tatalui meu au ramas bunuri Am stiut doar de o casa la tara unde ... (vezi toată discuția)
Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar ... Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar acesta a decedat pot să-mi cer acum înapoi moștenirea(bineînțeles în termenul de opțiune ... (vezi toată discuția)