avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum obtin certificat de nastere daca sunt in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum obtin certificat de nastere daca sunt in strainatate cu toate actele pierdute?

Buna,

Am o cunostinta in Germania care nu mai are absolut nici un act. A fost la consulatul roman de acolo si i sa cerut certificat de nastere. Sunt singura persoana pe care o cunoaste in Romania, as dori sa-l ajut dar localitatea in care sa nascut (Ieud), se afla la o distanta mare fata de locul unde locuiesc, nu ma pot deplasa personal. As dori un sfat, cum pot proceda sa obtin un certificat de nastere? Sa contactez un avocat in acea zona si sa ii trimit o inputernicire ? Cel mai apropiat oras insemnat fiind la cca 50 km, nu stiu daca vreun avocat se deplaseaza pana acolo. Omul a mai luat o teapa ca a dat bani la cineva sa-i faca treaba.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:57, 15 Octombrie 2016
Daca vrea inapoi in Romania se duce la Politie si declara ca sta ilegal in Germania de mai mult de 90 de zile. Va fi arestat si apoi repatriat in Romania in baza prezumtiei ca este cetatean roman.
Sa contactez un avocat in acea zona si sa ii trimit o inputernicire ?

Nu poate nimeni obtine certificatul de nastere fara procura speciala din partea lui, nu a dvs.
Nu are permis de conducere? Pe baza lui ar putea obtine titlu de calatorie de la consulat. Nu inteleg de ce i-au cerut certificatul de nastere.
Nu cred ca ar vrea sa fie arestat, sau sa reintoarca in Romania, doar actele si posibilitatea de a vizita Romania. Multumesc
Ah, m-am exprimat gresit, Inputernicire din partea lui am vrut sa spun bineinteles, nu din partea mea. Dupa cum am spus nu are nici un act, nici carnet de conducere. Merci
wasil a scris:

Nu cred ca ar vrea sa fie arestat, sau sa reintoarca in Romania, doar actele si posibilitatea de a vizita Romania. Multumesc

Cum adica nu vrea sa se reintoarca ci doar sa viziteze Romania? Fiti va rog mai clar/a: are acte germane si vrea si romanesti sau cum? Pentru ce i-au cerut certificatul de nastere la consulat, ce a vrut sa obtina? Pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate?

Alte discuții în legătură

Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în anglia. cum pot obține pașaport românesc fără să vin în românia? Celinne Celinne Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata. Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane a copilului cu mama cetatean roman Zawadi Zawadi Sunt cetatean roman care locuieste in Danemarca si care inca se afla in posesia unui buletin de identitate romanesc. Am un copil nascut in danemarca, al carui ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor din spania in romania ionstoica ionstoica copilul are parinti cu cetatenie romana,copilul are numai certificatul de nastere spaniol ce trebuie facut pentru a putea veni toti trei in romania(parintii si ... (vezi toată discuția)