avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Trecere autorizatie taxi de la PFA la SRL sau IF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Trecere autorizatie taxi de la PFA la SRL sau IF

Buna ziua,

se poate trece autorizatia taxi de la PFA la SRL sau IF, care sunt conditiile?
ce trebuie facut? Sau daca tatal meu are autorizatie taxi fiind PFA si eu imi deschid IF pot sa-l atrag in IF fara sa piarda autorizatia de taxi?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 09:42, 14 Octombrie 2016
Buna ziua,

Se poate trece autorizatia de la PFA la SRL in situatia in care persoana titulara a PFA isi deschide o societate- SRL-, in care are calitatea de asociat unic.

Practic, cesiunea are loc ca urmare a transformarii PFA-ului intr-o SRL. Legea nu prevede posibilitatea cesionarii autorizatiei de taxi in situatia in care PFA-ul devine IF, insa daca pentru transferarea la SRL este impusa conditia ca titularul PFA-ului sa fie asociat unic, prin analogie se intelege ca nu are voie sa fie cu altcineva asociat, nici macar intr-o IF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde o licenta de taxi daca este pfa? StingaciuF StingaciuF Buna seara!Avem si noi o dilema.Vrem sa cumparam o licenta de taxi de la un vecin insa licenta este pfa.Este posibila cumpararea?Si cum se procedeaza?Ce acte ... (vezi toată discuția)
Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Pfa si asociat unic srl suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pot sa imi deschid un SRL daca a un PFA? Obiectul de activitate ar fi in aceeasi zona (vezi toată discuția)