avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DATORIA PARINTELUI DECEDAT achitata de catre FIU?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DATORIA PARINTELUI DECEDAT achitata de catre FIU?

Cu putin timp inainte de decesul survenit in urma cu doi ani, mama mi-a spus ca a fost vizitata de niste necunoscute si ca a semnat ceva, nu-si mai amintea ce anume.
In cazul in care ar fi semnat un document prin care a primit o suma de bani pe care se obliga sa o inapoieze la un anumit termen, in ce masura as fi obligat sa achit/inapoiez eu (singurul mostenitor) aceasta suma? (am facut succesiunea in orma cu un an si jum. )
va multumesc

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:48, 15 Octombrie 2016
Răspundeți de eventualele datoriile mostenite in limita activului mostenit avand in vedere ca in patrimoniul succesora pot intra atat bunuri cat si obligatii.
multumesc mult
Nu ar fi trebuit sa apara acea presupusa datorie in momentul dezbaterii succesiunii?
Nu exista un termen de prescriptie?
Avand in vedere ce mi-ati spus (''datoriile mostenite in limita activului mostenit '') sa inteleg ca daca am mostenit doar o masina in valoare de 7000 euro, voi putea fi obligat sa achit doar o suma de 7000 euro din eventuala suma primita cu imprumut de mama?,
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
coriolan clarinopol, utilizator
Da, ati inteles exact. Sau executa direct masina.
Poate va speriati degeaba si nu e vb de vreun imprumut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Amenzi rutiere Nedoiu Nedoiu Ce se intampla cu amenzile de la primarie si anaf daca cineva decedeaza? (vezi toată discuția)
Pasivul succesoral colo colo Am dat cu titlu de imprumut o suma de bani unui prieten , ocazie cu care acesta a scris cu mana sa o chitanta care este semnata in plus si de martori. ... (vezi toată discuția)