avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita apartament

Buna seara,
In anul 2011, ca multi alti romani, am luat un credit, pe care, ulterior, nu am mai reusit sa il platesc. La acel moment nu aveam bunuri si nu m-am ingrijorat (stiu! Vina mea). In 2012 am mostenit un apartament. Ieri am primit pe fosta adresa, mutatia la apartamentul mostenit s-a efectuat in 2013, doua plicuri cu f multe hartii, in care mi se comunica ca aparamentul va fi scos la licitatie pe data de 4.11.2016. Pana la aceasta data nu am primit niciun act/telefon/mail/hartie de la cei ce au preluat ''cazul'' meu si nici de la executori. Stau si ma intreb : daca au gasit ca am bunuri de ce nu au gasit (de cuvinta) si faptul ca adresa din ci este diferita fata de cea la care mi-au trimis hartiile? Daca cel ce mi le-a dat nu mi le dadea?
Datoria este de 35.000 ron. Ei vor sa scoata apartamentul la licitatie incepand cu suma de 70.000 Eur. Puteau sa puna sechestru pe masina. Ma rog, nu au facut-o. Ce pot face eu pt. a opri executarea/licitatia? Apartamentul e 1/2 al meu, 1/2 al sotiei. Avem doi copii. Se poate ajunge la o intelegere? Vreau un sfat concret. Idei am primit (sa ne intelegem cu executorul la plata, sa ne intelegem cu firma care a apelat la executor), insa nu stim incotro sa o apucam... Termenul fiind destul de aproape.
Muitumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Dan4 , utilizator 12:12, 16 Octombrie 2016
De la cine ați primit hârtiile, de la un executor judecătoresc? Dacă apartamentul l-ați moștenit înseamnă că este bun propriu al dvs.
Da. De la executor. Pe vechea adresa.
Evident, este bun propriu al meu.
Dan4 a scris:

Evident, este bun propriu al meu.

Ați spus că bunul este 1/2 al dvs și 1/2 al soției.

Mă gândesc că o variantă ar fi contestația la executare prin care să invocați că nu vi s-a transmis somația și celelalte acte de executare la adresa la care domiciliați. Odată cu contestația cereți și repunerea în termenul de contestare și suspendarea executării..
Dvs ați anunțat la bancă de schimbarea locuinței?

Dacă l-ați moștenit, este 100% al dvs., soția nu are nimic. Dacă l-ați fi cumpărat era bun comun și avea și soția 50% în proprietate.
Singura șansă este contestația la executare, așa cum v-a explicat mai sus userul <adisan avocat>.
Pe actul de mostenire apar si eu si sotia. Ambii cu o cota parte de 1/2.
Pe contractul bancar apar eu si sotia la girant.
Rectific postarea initiala : creditul este din 2008, ultima plata efectuata : dec. 2011. Conform actelor primite de la cabinetul avocatilor, ei au inceput lucrul la dosarul meu la final de 2014. Asta ma deruteaza in ceea ce priveste prescrierea. E de la ultima mea plata, 3 ani sau...?
Intre timp am fost sfatuit sa ma duc direct la biroul executorilor, sa fac un ''angajament de plata''- care opreste executarea, apoi continuand sa se faca ''sapaturi'' in legatura cu suma reala de plata si cerere de validare a datoriei, si in legatura cu drepturile unui SRL de a juca rolul bancii (aplicand comisioane si dobanzi, neavand acord BNR) Acum stau si ma intreb : acest angajament de plata ar anula prescrierea (daca aceasta ar fi instituita)?
Nu doresc in mod expres sa scap de plata creditului, considerand ca este vina mea ceea ce s-a intamplat, tardiv acum sa explic motivele. Insa, as dori sa platesc sume reale, nu sa umplu buzunarele unora, care au cumparat de la banca datoria mea la un pret de 2 lei si vor sa scoata 20.000 lei.
Cu stima,
Dan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt cheluielile de judecata in proces cu banca IanisCump IanisCump Buna ziua! Am avut un proces cu banca, pe care l-am pierdut, trebuie sa achit cheltuielile de judecata 10.500 lei. Am primit notificare de la banca sa achit ... (vezi toată discuția)
Executare silita Kim22 Kim22 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva pareri. - am o executare silita ptr credit ipotecar( casa nu este a mea, a girat cineva ptr mine) ptr ca nu am ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu coplatitor dupa ce banca si-a incasat suma si a vandut si un apartament intrebareasperantei intrebareasperantei buna.am o intrebare. am contractat un credit ipotecar de 25.000 eur. am rambursat 18.000 eur , dupa care sotia imbolnavindu-se de cancer, nu am mai putut ... (vezi toată discuția)