avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident in intersectie cu sens giratoriu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident in intersectie cu sens giratoriu

Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a venit un alt vehicul si m-a lovit( daunele mele roata stanga, bara, aripa, usa + airbaguri sarite), problema este ca am fost declarat vinovat ca nu am acordat prioritate, dar ce prioritate sa acord cand deja eram in interiorul sensului giratoriu, plus de asta am si martor care era in spatele meu cu masina care a vazut cum s-a intamplat si ma sustine ca am fost in sens inainte celui care m-a lovit. In procesul verbal cel care m-a lovit a spus ca era in sens, iar eu am mentionat ca nu sunt de acord spunand ca eu eram deja in sens. Pe langa asta eu am avut polita RCA expirata, valabila doar din urmatoarea zi, in ziua accidentului a fost facuta polita, iar cel care m-a lovit avea CASCO si masina lui era inmatriculata pe Belgia. Ce pot face in legatura cu aceste probleme. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 11:09, 19 Octombrie 2016
Intr-un sens giratoriu cat timp ramaneti pe una din benzi (cercuri) aveti prioritate - puteti vedea sensul giratoriu ca un drum normal dar curbat si se aplica aceleasi reguli ca la un drum normal - adica daca schimbi banda trebuie sa acorzi prioritate celuilalt. Cautati pe net "prioritate in sensul giratoriu" si veti gasi zeci de explicatii cu poze si cazuri clare.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2016
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident iesire sens giratoriu reynolds87 reynolds87 Intrasem in sensul giratoriu atunci cand acesta era liber. Circulam cu viteza mica pe banda 1 in acest timp alt autovehicul a intrat in sens din spatele meu ... (vezi toată discuția)
Accident in sensul giratoriu valentin.gherman valentin.gherman Buna ziua! Aseara am fost lovit in partea stg spate rezultand axa masinii indoita, intr-un sens giratoriu. Eu intram de pe o strada laterala (supermarchet) in ... (vezi toată discuția)