avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensie intretinere

Buna ziua!
va rog,sa ma lamuriti in urmatoaea situatie:
am o hotarare judecatoreasca in care se mentioneaza ca am de platit 25% pensie de intretinere din venitul net;
am si un c.a.r la de unde mi se opresc banii pe statul de plata;
-calculul se face dupa ce se scade rata la c a r?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 11:42, 17 Octombrie 2016
Nu, calculul se face raportat la totalul venitului net. Doar dacă datoriile pe care le aveți determină imposibilitatea unui trai decent acestea se vor lua în considerare la calculul pensiei de întreținere. Așa cum se prevede în lege: cuantumul pentru un copil este de până la 1/4 din venit.
În nici un caz pensia nu se calculează scăzând din venit datoriile și apoi din ce rămâne să se stabilească pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o ... Buna ziua sunt divorțat prin acord de mediere și platesc o pensie de întreținere de 550 de lei fosta sotie dorește să ceară majorarea pensiei deoarece ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Buna ziua am primit recent o executare silita de la un executor întrebarea mea este următoarea : am o pensie de întreținere de 550 un credit tip c.a.r de ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensia alimentara pump pump cat la suta din salariul brut sau net,este pensia alimentara.se poate k tatal sa aiba drept de vizita,dar sa nu o poata lua cu el?mentionez k nu am fost ... (vezi toată discuția)