avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie certificat constatator nascut viu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie certificat constatator nascut viu

Este cu putinta ca eu numitul Cristian Dinu - 35 ani - nascut in sector 1
sa-mi obtin copie dupa certificatul de nascut viu de la un serviciu de stat!
Acestea ar fi actele necesare eliberarii?!
"Certificatul constatator al unui nou născut viu se completează în momentul nașterii de către medicul ginecolog.
Pentru eliberarea acestuia aveți nevoie de următoarele acte:
acte identitate (copie) a părinților
certificatul de căsătorie
certificatul de naștere al mamei în cazul în care aceasta este necăsătorită"

Multumesc si ma simt onorat daca imi veti raspunde!
D-le, nu inteleg de unde le debitati. Daca un ofiter de stare civila greseste si nu citeste legea ori nu isi intreaba superiorii cu privire la legalitatea eliberarii acestor certificate, este greseala lui, dar asta nu inseamna ca toata tara/toti ofiterii de stare civila, trebuie sa se alinieze unora care nu citesc. Nu mai insistati in prostie si nu mai dati inainte cu masoni, parlamentari ori diplomati imaginari. Certificatul nu va este necesar absolut deloc. Acum, faptul ca suntem niste numere este cat se poate de aberant. Eu nu ma simt un numar si ca mine sunt sigur ca gandesc destui. Nici nu stiu cum puteti sa credeti asa ceva. Ar trebui ca acest subiect sa se incheie, intrucat se induce ideea ca omul depinde de aceasta hartie, ceea ce este total eronat. Atunci de ce nu solicitati fisa medicala a mamei dvs. ca de fapt erati in burta ei ca fiinta vie, dadeati din maini si din picioare, uneori poate si cu capul, deci nu certificatul constatator al nasterii este prima dovada a existentei dvs. Sa fim seriosi...
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare tardivã a nașterii Zo0 Zo0 Bună ziua ! Aș dori dacă se poate să mă ajutați într-o problemă, și anume obținerea unui certificat de naștere pentru o mamă ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pt copil peste 1 an,nascut in strainatate magdai75 magdai75 Inca o data apelez la forum. Cum pot obtine certificatul de nastere pt fetita mea de 1 an si o luna. Ea a fost nascuta in America, si nu am inregistrato la ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nastere copil cu tata cetatean strain, dat disparut AndreeaSS AndreeaSS Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza pentru inregistrarea nasterii copilului in urmatoarea situatie: - copilul s-a nascut prematur prin ... (vezi toată discuția)