avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru suprapus
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru suprapus

Buna ziua,
am nevoie de un sfat in vederea stingerii unui litigiu.
In anul 2007 am primit un teren intravilan pe care se afla si casa in care locuiesc, cu cadastrul aferent, in acest moment eu fiind proprietarulul de drept. In 2015 in urma retrocedarii unui teren situat in vecinatatea terenului meu, (vandut apoi unor alte persoane), constatam in urma masuratorilor cadastrale ca terenurile noastre sunt suprapuse. Aceasta suprapunere se datoreaza erorii reperelor din cadastrul meu, terenul fiind deplasat pe planul cadastral cu exact un metru, aceasta fiind si cauza suprapunerii. Mentionez ca terenul este imprejmuit de un gard construit cu mai bine de 30 de ani in urma, proprietatea a fost a parintilor mei, care o detin asa cum este in acest moment de mai bine de 40 de ani, nu a fost repozitionat nici un gard in tot acest timp, insa sunt acuzat ca am mutat gardul. Cum pot iesii din aceasta situatie creata de erorile de masurare a cadastrului, cum trebuie sa procedez in continuare ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 13:48, 27 Octombrie 2016
Refaceti cadastrul corect si apoi rectificati la CF daca stiti ca greseala e la dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)
Probleme la intabulare pentru casa construita noua berbondac berbondac Buna ziua, Am achizitionat un teren care in urma cu multi ani a fost rupt dintr-un teren mai mare. Ruperea a fost facuta cu mult inainte sa il achizitionez ... (vezi toată discuția)
Probleme ancpi / oncpi kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am o problema cu cadastrul, mai exact o fasie de 2 metri latime si 50 lungime se suprapune in actele cadastrale cu cele ale vecinului (acea portiune ... (vezi toată discuția)