Bună ziua,
Am rugămintea sa mă ajutați cu câteva lămuriri privind succesiunea după bunicul meu. Are un teren agricol extravilan și o casa cu teren și vie. Moștenitori sunt mama și 6 nepoti (copii fraților ei). În 1983 s-a dezbătut succesiunea după bunica, succesiune în care trei dintre frați au cedat în favoarea celui de al patru-lea (acesta a decedat si au rămas 3 copii). Înțelegerea la notar nu a fost posibila și am inteles ca trebuie acționat în instanta. Unde putem solicita o copie a succesiuni din 1983? Atunci, succesiunea includea terenul agricol extravilan sau era doar casa cu terenul intravilan? Cum ar fi mai bine sa procedeze mama mea?
Pentru a afla detalii privind dezbaterea succesiunii din 1983 trebuie sa va adresati Camerei Notarilor Public pentru a afla la ce notar s-a dezbatut succesiunea si eventual sa vedeti unde este arhiva respectivului notar. Apoi solicitati o copie a certificatului de mostenitor.
Doar dupa ce obtineti o copie a certificatului de mostenitor se poate vedea ce bunuri au fost dezbatute la succesiune.
Buna ziua,
Certificatul de mostenitor emis dupa dezbaterea din 1983 o veti gasi fie la Camera notarilor publici judeteana de la locul unde era casa sau la arhiva Judecatoriei pe raza careia era terenul.
In dezbaterile din 1983 apare casa si 250 mp de teren intravilan.
Poate va amititi ca pe vremea aceia nu existau decat notariate de stat si ca nimeni nu avea mai mult de 250 mp de teren restul fiind luat de stat.
Va trebui sa va adresati unui notar de pe raza judecatoriei pe raza careia se gaseste terenul si acesta va poate ajuta.
Va multumesc mult pentru raspunsuri, mi-au fost de folos, am luat certificatul de mostenitor emis dupa dezbaterea din 1983. Pentru dezbaterea succesiuni actuale prin tribunal, inteleg ca trebuie platita taxa judiciara. Pot solicita reducerea acestei taxe la 50% tinand cont ca veniturile parintilor mei sunt sub 600 lei lunar pe membru de familie?
Drept de proprietate
ghel40
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Act succesiune
Nica Angela
Act succesiune.Buna ziua.An făcut succesiunea după decesul tatălui în anul 1985 fiind patru frați și acum urmează să facem succesiunea după decesul ... (vezi toată discuția)