Asociatia de proprietari a facut cerere de constituire privilegiu imobiliar pentru un nr. de 10 proprietari care au datorii mari la plata cheltuielilor comune de intretinere a blocului, prezentand catre Of. de Cadastru si Publ. Imobiliara Galati documentele solicitate conf. legii 230/2007, toate documentele fiind autentificate sub semnatura si stampila asociatiei de catre presedintele acesteia, administrator si cenzor.,
Un registrator a dispus acceptarea inscrierii pentru a 8 dosare, unul a respins 2 dosare pe motiv ,,nu s-au prezentat listele lunare de plata in original sau copie legalizata„.
Primul registrator a spus ca aceste liste sunt valabile in copie semnate si stampilate de presedinte, cu mentiunea: [CONFORM CU ORIGINALUL], celalalt doreste actele legalizate la notar, ceea ce implica costuri suplimentare pe care proprietarii nu lepot suporta, mai ales ca e vorba pentru cei raiplatnici.
VA RUGAM LAMURITI-NE CUM E LEGAL SI CORECT?
Va multumim!
In cererea ce oi completeaza presedintele asociatiei, in partea finala exista o rubrica de completat intitulata: "ACTUL JURIDIC care justifică cererea, anexat în original sau în copie legalizată".....
Aici, noi, de fiecare data am scris "liste de plata pe lunile..... (ultimile 3 luni )" si le-am anexat in copie pe care am scris "conform cu originalul".
Probabil ca asa ati procedat si dumneavoastra. Ati avut ghinionul ca acel registrator ce a respins cererea aplica exact ceea ce scrie in acel formular: originale sau copii legalizate.
Asta e. Ati avut ghinion. Depuneti din nou daca nu puteti reveni cu completare la aceeasi cerere.
Luati-o de la capat si depuneti de data asta originale ca sa nu mai dati bani la notariat.
Editati din nou acele liste de plata, semnati-le, stampilati-le si depunetile ca anexa la noua cerere.
:
Totusi, avand in vedere ca in cadrul as. proprietari sun destule situatiile pentru care se instituie privilegiul imobiliar (cauzele le stim care sunt), sintagma: "ACTUL JURIDIC care justifică cererea, anexat în original sau în copie legalizată"..... mi se pare exagerata, ca drept dovada ca un alt registrator a acceptat mai multe dosare completate normal de catre as. de proprietari.
Sigur ca sfatul domnului Adriantor este cel mai bun. Listam din nou cele trei liste de plata si le semnam in "original". Asta este...